Haber Detayı
27 Kasım 2021 - Cumartesi 14:47
 
BAKA YÖNETİM KURULU BURDUR’DA TOPLANDI
BAKA YÖNETİM KURULU BURDUR’DA TOPLANDI
- Haberi
BAKA YÖNETİM KURULU BURDUR’DA TOPLANDI

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kasım Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Burdur’da yapıldı.

İl Genel Meclisi Encümen salonundaki toplantıya, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin ile BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ile uzmanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dönem Başkanı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere paydaşlarımızla birlikte katılımcı bir anlayışla çalışmalarına hız kesmeden sizler de takip ediyorsunuz devam etmektedir. Bu kapsamda bir yandan bölgenin gelişimine ilişkin plan, politika ve stratejiler hazırlanırken öte yandan tespit edilen projelerin uygulanması için hem teknik hem de finansal destek vermeye devam etmektedir.” dedi.

Toplantıda bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesine yönelik hususları görüşmeye devam edeceklerini kaydeden Seymenoğlu; “Ajans aracılığıyla kullandırdığımız sermaye, bütçe bölge istihdamının artırılmasına ve iş gücünün bölge sanayisine entegrasyonu için oldukça faydalı sonuçlar doğurmakta. Bunu alanda hep beraber ziyaretlerimizde görebilmekteyiz. Bölgeler arası, iller arası, ilçeler arası dengesizliği de ortadan kaldırmayı amaçladığımız için yönetim kurulu olarak daha çok projelerin bu 3 il Burdur, Isparta ve Antalya illeri arasında dağıtımına özen gösteriyoruz, yoksa bir ile bütçemizin tamamını kullandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle yok zaten buna mevzuat da müsaade etmez. Ajansların kuruluş gayesi de buna zaten uygun değil. Kuruluş gayesi bölgeler arası eşitsizliği, dengesizliği bazı sosyal sorumluluk da içeren projelere öncelik vererek desteklemeyi gerektiriyor. Elimizden geldiğince zaten ilk günden beri buna gayret ediyoruz. Projeleri buna göre yönetim kurulunda gündeme alıyoruz. Dengeli dağıtımını sağlamaya çalışıyoruz. Ardından da Ankara’da ilgili bakanlık ve ilgili genel müdürlüğün inceleme sürecinden sonra proje müracaatçılarının proje talepleri yerine gelmiş oluyor. Fakat son 1 yıldır bazı projelerimizde maalesef özellikle mali artışlardan dolayı belki de projeyi hazırlarken öngöremememizden dolayı bazı projelerde sıkıntılar yaşanmakta. Bu daha çok kırsaldaki küçük bütçeli belediyelerin veya hizmet götürme birliklerinin ortak oldukları projelerde bunu yaşıyoruz. Bunun için bundan sonraki süreçte belki proje yaparken biraz daha ileriye yönelik rakamları belirlerken bütçeyi belirlerken daha dikkatli ve titiz olmak gerektiğine inanıyorum. Aksi takdirde bir projenin süreci gerçekleşme aşamasına gelene kadar bir süre gerekiyor. Bu da yaklaşık bir yılı buluyor. Ama bugün de görüşeceğiz birazdan bazı projeler maalesef kaynak bulabilmiş olmamıza rağmen bazı fiyat hareketliliklerinin veya projenin hazırlanış aşamasındaki teknik eksikliklerden bütçelendirme eksikliklerinden dolayı uygulamalarında sıkıntı yaşadığımızı birazdan göreceğiz. Bunu da tartışmış olacağız. Onun için benim proje hazırlayacak olan paydaşlarımızdan 2022 yılı için mutlaka daha ayakları yere basan, bütçelemesini daha doğru yapabildiğimiz hazırlayabildiğimiz projelerle yönetim kuruluna gelmelerini temenni ediyoruz. Aksi takdirde birçok emek zaman kaybı ve belki de projelere başlanmışsa kaynak israfına yol açabileceğinin altını çizmek istiyorum. Bu duygularla bugünkü toplantımızın, bölgemiz insanına, bölgemiz yatırımcısına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıl da bütçemizi artırarak yeni yeni projeleri destekleme imkânını ilgili bakanlık bizlere de vermiş olur.” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAKA, YÖNETİM, KURULU, BURDUR’DA, TOPLANDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı