Haber Detayı
06 Aralık 2019 - Cuma 16:41
 
Başkan Ercengiz; Daha ucuza alınabilecekse hodri meydan
Başkan Ercengiz; Daha ucuza alınabilecekse hodri meydan
YAŞAM Haberi
Başkan Ercengiz; Daha ucuza alınabilecekse hodri meydan

2019’un son meclis toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı. Belediye Meclisi Ali Orkun Ercengiz başkanlığında toplanan mecliste 9 maddelik meclis gündemi görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin 2. maddesi olan 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince 2020 yılında uygulanacak olan ücret ve tarifelerin görüşülmesi süreci 1 ay sonrasına atıldı. Başkan Ercengiz Halk Otobüsleri Kooperatifi yöneticilerine seslenerek daha uygun mazot veren yerleri araştırmalarını ve indirimli alabilmeleri durumunda yeni fiyatı meclise sunmalarını istedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,

Ak Parti İl Başkanı Sayın Volkan Mengi, meclise dakikalar kala bir basın açıklaması yaparak gündemi adeta oraya çekiyor. Bu konuyla ilgili birkaç şey söyleyelim. Komisyon iyi bir çalışma yaptı. Komisyonumuza da teşekkür etmek istiyorum çalışmalarından ötürü. Oldukça titiz çalışma gerçekleştirdiler. Sayın Mengi’nin açıkladığı açıklamada öğrenci taşıma fiyatlarının belediye eliyle bu rakamlarda olduğu ima edilerek Burdur Belediyesi’nin isterse Halk Otobüsü firma sahiplerinin serbest bırakılarak 15 daha ucuz akaryakıt alınarak fiyatın 1,75’e inebileceğini ifade etmiş.

Öncelikle motorinin rafineri çıkış fiyatı 1,79, pompa fiyatı 6,40. Eğer bir fedekarlık yapılacaksa öncelikle iktidar partisinin 81 il başkanından birisi olarak Sayın Mengi gidip iktidar partisinin Sayın Genel başkanına vatandaşın taşımada yaşadığı zorlukları aktararak üzerindeki verginin bir kısmını kaldırıp, vatandaşımızın daha ucuz toplu taşınabilmesini sağlayabilir. Bunu daha öncede ifade ettik. İfadesinde 15 daha ucuza akaryakıt alınabileceğini söylemiş. Biz 15 daha ucuz akaryakıt verebilecek akaryakıt istasyonuyla herhalde görüşüp bir teminat aldığını düşünüyoruz. Bu anlamda eğer bir teminat aldıysa halk otobüsçü arkadaşlarımız istediği an daha ucuza akaryakıtını alıp, bizlere daha ucuz taşıyabilme olanakları varsa getirip meclise yeni tarifelerine koyarlar, bizde burada seve seve gönülle fiyat düşüşünü gerçekleştiririz. Burada bizim kendi işletmemiz olmayan akaryakıt istasyonlarında intifa haklarıyla ilgili açıklamamı defalarca anlattım. Alınan 11 milyon intifa hakkı yaklaşık 30’u gelir vergisine giderek ve geçmişten gelen borçların mali yüküyle birlikte neredeyse sıfıra sıfır harcanılmıştır. 2014’e kadar olan hesabı sorduğumuzda ses çıkartmayanların bu konuya da inşallah cevap vermesini bekliyoruz.

Türkiye’de belki ilklere imza atan bir belediye olarak öğrenci kardeşlerimize 125 lira yol desteği vererek zaten bu konudaki iyi niyetimizi ortaya koyduk. Bununla ilgili bu uygulamamıza bu yılda devam edeceğiz. Tek biniş, çift biniş bununla ilgili arkadaşlarımıza sorduğumuzda ilk 10 gün içerisinde 25 bin tane tek biniş kartının ya da tek kullanımlık kartın tükendiğini ifade ettiler. Sorunun sadece taşıma ücretiyle ilgili olmadığı bugün yapılan basın açıklamasının zaten bu işin siyasi boyutunun nerede olduğunun çok açık göstergesi olduğunu da ifade etmek istiyorum.”dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercengiz;, Daha, ucuza, alınabilecekse, hodri, meydan,
Yorumlar
Haber Yazılımı