Haber Detayı
06 Aralık 2019 - Cuma 17:37
 
Vali Şıldak’tan Gökçebağ Köyüne Ziyaret
Vali Hasan Şıldak, İl Merkezine bağlı Gökçebağ Köyü’ne ziyarette bulundu.
YAŞAM Haberi
Vali Şıldak’tan Gökçebağ Köyüne Ziyaret

Gökçebağ programına okul ziyareti ile başlayan Vali Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte aile ziyaretlerinde bulundu ve köy halkı ile bir araya gelerek isteklerini dinledi.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Perşembe günü gerçekleşen ziyarette ilk olarak BİGEP kapsamında Gökçebağ İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Şıldak, programının devamında 95 yaşındaki Mehmet Doğan’ı evinde ziyaret etti. Üçüzleri olan Çakır Ailesi’ne ziyaret gerçekleştiren Vali Şıldak, Eroğlu ailesinin 3,5 yaşındaki kızları Sultan’ı ziyaret ederek ailelerle bir araya geldiler.

Vali Hasan Şıldak her üç aile ile de yakından ilgilenerek, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Gökçebağ programının son bölümünde köy sakinleri ile bir araya gelen Vali Şıldak, vatandaşların köy ve genel konularla ilgili ihtiyaç ve taleplerini dinledi


Vali Hasan Şıldak, vatandaş buluşmasında yaptığı konuşmada;

ARTIK ESKİ DÖNEMLERDE OLDUĞU GİBİ
DEVLET DAİRELERİ VATANDAŞA UZAK DEĞİL
“Bugün Gökçebağ Köyümüze çalışma arkadaşlarımızla birlikte ziyaret gerçekleştiriyoruz. İlk önce okulumuzu ziyaret ettik. 120’nin üzerinde öğrencimiz olan hem ortaokulumuz, hem de ilkokulumuzun neredeyse bütün sınıflarını ziyaret ettik. Ziyaretim kapsamında çocuklarımızı, öğretmenlerimizi tanıdık, onlara güç vermek istedik. Çalışmalarına destek sağlamaya çalıştık. Başarılar diledik onlara. Sonra da üç ailemizi ziyaret ettik. Her birinin sıkıntıları var. Devletin sağladığı imkanlar var. Bu imkanlardan onları da faydalandıracağız. Gerçekten bakanlıklarımız, kurumlarımız her türlü imkanı sağlıyor, insanımızın yanında oluyor. Sosyal imkanlar sağlıyor. Maddi imkanlar sağlıyor. Bunları biz de eksiksiz uygulamaya çalışıyoruz. Artık eski dönemlerde olduğu gibi devlet daireleri vatandaşa uzak değil. Bütün vatandaşlarımızın emrinde her zaman. Memurlarımız, kurumlarımız sizin için çalışıyor. En iyi şekilde bu hizmetleri yapmaya çalışıyoruz.

Muhtarımız bizimle bağlantılı çalışıyor, çok gayretli çalışıyor, işilerini takip ediyor. Baktığım zaman iki yıl içinde çok güzel hizmetler olmuş. Geçen yıl ve bu yıl yaklaşık 5 bin metre kare taş döşenmiş buraya. Yine sulama tesisi için yaklaşık 4 buçuk kilometrelik bir tesis yapılmış. 1.000 metre kanalizasyona ilavesi yapılmış, içme suyu sondajı yapılmış, güneş paneli yapılmış. Köyümüzün 2020 yılında da içme suyu şebeke hattı yenilenecek. Yine bazı diğer işlere de destek olmuşuz. Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden sondaja, kilit taşa, çok amaçlı salona takviyeler yapmışız, bunların da bedeli yaklaşık 100 bin lira civarında. Bunlar köyümüz için güzel çalışmalar. Köyümüz de bunu hak ediyor. Çünkü Burdur’un en büyük köylerinden biri. Çerçin’i seviyoruz.

DEVLET OLARAK VATANDAŞIMIZ İÇİN DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ.
Maksadımız hep aynı, Devlet olarak vatandaşımız için daha güzel işler yapacağız. Bu hizmetler hep devam edecektir. Bu işlerin başında Cumhurbaşkanımız olmak üzere büyüklerimizin bakış açısı şöyle. Köydeki olan şehirde de olacak, şehirdeki olan da köyde olacak. Köylerde nüfus azalıyor. Köydeki nüfusu azaltmamamız  lazım. Köyde hayvancılık yapan, tarım yapan köyde oturmaya devam etmesi lazım. O sebepten köydeki hizmetlerin de iyiye götürülmesi lazım. Köyler kasaba gibi olması lazım. Suyu olacak, kanalizasyonu olacak, çamurdan kurtulacak.

Bütün bunların yanında Köylerimizin güvenliği ve asayişine de dikkat ediyoruz” dedi.

Vali Hasan Şıldak konuşmasının son bölümünde vatandaşımızın istek ve taleplerinin takipçisi olacağını ifade ederek her hafta Salı günü Valiliğimizde Vatandaşla Buluşma Toplantısı gerçekleştiriyorum. Vatandaşlarımızla orada birebir görüşüyorum. Derdi sıkıntısı olan vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

T.C. BURDUR VALİLİĞİ

Kaynak: Editör:
Etiketler: Vali, Şıldak’tan, Gökçebağ, Köyüne, Ziyaret,
Yorumlar
Haber Yazılımı