Haber Detayı
04 Aralık 2019 - Çarşamba 15:58
 
"DÜNYADAKİ EKONOMİK DÜŞÜŞ İLİMİZİ DE ETKİLEDİ"
"DÜNYADAKİ EKONOMİK DÜŞÜŞ İLİMİZİ DE ETKİLEDİ"
EKONOMİ Haberi

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “2019 yılı Kasım ayı ihracat performansımız bir önceki yıla göre düşüş eğiliminde. Dünyadaki ekonomik düşüş ilimizi de etkiledi” dedi.

Kasım ayı sektör ihracat performansları hakkında değerlendirmede bulunan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, global ekonomideki belirsizliğin, ekonomik kırılganlığın Burdur’un ihracat rakamlarını da etkilediğini belirterek; “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ‘İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Sektör İhracat Performansını’ incelediğimizde: İlimizin bu yılki Kasım ayı ihracat öncü sektörleri Madencilik Ürünleri, Savunma ve Havacılık Sanayi ve de Makine ve Aksamlarıdır.  Geçen yıl 15 milyon 716 bin dolar olan Madencilik Ürünleri ihracatımız bu yıl 1,1 azalarak 15 milyon 543 bin dolar oldu. Geçen yıl 1 milyon 275 bin dolar olan Savunma ve Havacılık Sanayi ihracatımız bu yıl 44,3 azalarak 710 bin dolar oldu. Geçen yıl 641 bin dolar olan Makine ve Aksamları ihracatımız bu yıl 4,2 azalarak 614 bin dolar oldu.

Burdur’da Kasım ayı ihracat performansları bir önceki yılın aynı ayına göre toplamda 7,48’lik düşüş gösterdi. Geçen yıl 19 milyon 278 bin dolar olan ihracat performansımız bu yıl 17 milyon 837 bin dolara düştü” dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak ihracatı artırmak için ilgili her bir çalışmaya destek çıktıklarını da vurgulayan Başkan Yusuf Keyik: “İş dünyamız üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yeni bölgeler, yeni ülkelerle hedef pazarlar belirleme çalışmaları devam ediyor. Bunlarla birlikte dünya ekonomisinde ise ekonomik durgunluk azalarak sürüyor. Bu düşüşün global piyasalardaki durgunluklar ve Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaynaklandığı düşünülmektedir. Ülkemiz bir taraftan Avrupa’daki ve tüm dünyadaki ekonomik kırılganlıkla mücadele ederken, diğer taraftan da Suriye sınırımızdaki operasyonlarını sürdürüyor. Bizler de bu kapsamda ihracatımızı artırıcı çalışmalara imza atıyoruz. Bu kapsamda yabancı girişimcilerle ikili iş diyaloglarımızı perçinleyerek yükseltiyoruz” diye konuştu.

Başkan Yusuf Keyik, 2018 yılının dünyanın tamamındaki ülkelerde finansal olarak sıkıntılı bir dönem olarak geride bırakıldığını ifade ederek: “Genel itibarla 2019 yılında hedeflenen rakamlara ulaşıldığını söyleyebiliriz. 2019 yılının geneline bakıldığında ise yükseliş eğilimi gözükmektedir. Genel eğilim dış ticarette büyümenin olduğunu göstermektedir. İş dünyası olarak; 2019 yılı ihracat performansımızın hedeflerimize ulaştığını, önümüzdeki yıl daha üst seviyelerde daha fazla ülkeyle ticaret yapacağımızı, daha fazla ürün çeşidi ve daha fazla miktarlarda ihracat yapacağımızı bekliyoruz” dedi.

 

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Basın Danışmanlığı

Kaynak: Editör:
Etiketler: "DÜNYADAKİ, EKONOMİK, DÜŞÜŞ, İLİMİZİ, DE, ETKİLEDİ",
Yorumlar
Haber Yazılımı