Haber Detayı
11 Ekim 2021 - Pazartesi 16:42
 
DEMOKRASİ PARKI BURDUR’DA YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLDU
DEMOKRASİ PARKI BURDUR’DA YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLDU
- Haberi
DEMOKRASİ PARKI BURDUR’DA YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLDU

Burdur‘da da park denildiğinde; son günlerde ilk akla gelen yer, yenilenen Demokrasi Parkı. Burdur kent merkezinin doğusunda Çatalpınar mevkiinde başta, Yeni, Yenice, Cemil, Akın Mahalleleri olmak üzere, Akdere ve Şirinevler bölgesinden gelenlerin bile olduğu Demokrasi Parkı, yeni yüzüyle Burdur’un çekim yerlerinden biri oldu.

Kentin yeni yüzünü yansıtan Demokrasi Parkı, şu sıcak sonbahar günlerinde çoçukların ilgi odağı…

Burdur Belediyesi’nin son dönemlerde hayata geçirdiği en geniş ölçekli park yatırımlarından biri olan Demokrasi Parkı hakkında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “kentimizde bulunan böyle büyük ve çok yönlü park alanı, diğer park alanlarına da hem oyun gruplarındaki yenilik ve çeşitlilik, hem de fitness, yeme içme mekânları ve kuru havuz gibi hem büyüklerin hem de küçüklerin ihtiyaçlarını gözeten bir park olması nedeniyle örnek olacak nitelikte bir proje” değerlendirmesinde bulunuyor. Burdur Belediyesi’nce 2021 yılı Mayıs ayında başlanan, Eylül 2021’de tamamlanarak hizmete giren, yapım maliyeti Belediye bütçesinden karşılanan yaklaşık 2 milyon TL bütçe büyüklüğünde, 4 bin 797 metrekare alanda, havuz, oturma grupları, spor grupları ve yeme içme mekanlarının oluşturuldu.

Başkan Ercengiz projemizin amacı; “şehrimizde Yeni Mahalle Eski Antalya Caddesi’nde yer alan Demokrasi Parkı’nı halkımızın ihtiyaç ve beklentileri ile kent estetiğini bir araya getirecek şekilde yeniden düzenlemek istedik. Mevcut toplam park alanımız 4797 m2 üzerine kurulmuştur. Bununla birlikte parkımız, proje öncesinde, oldukça büyük bir alan üzerinde konumlanmış olmasına rağmen, kullanışsız ve atıl vaziyette bulunmaktaydı. Projemiz ile birlikte parkımız hareketlenecek ve yapılması düşünülen hem peyzaj, havuz ve oturma bölümleri, hem de oyun parkurları, fitness aletleri, aynı zamanda yeme içme mekânları ile yepyeni ve halkın refahını gözeten bir görünüme kavuştu. Yeni park düzenlemesi her yaş grubundan halkımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap verirken, aynı zamanda park alanı içerisinde oluşturulacak 2 yeni yeme içme mekânı ile de parkımızın bölgede ekonomik olarak da hareketlilik sağlaması düşünülmektedir. Bununla birlikte modern aydınlatma ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce yeni ve modern bir peyzaj uygulaması da gerçekleştirilerek ve parkımız göz dolduran bir hüviyete büründü” şeklinde konuştu.

Yeni Gün ekibi de, geçtiğimiz günlerde bir okul çıkışı sonrası (öğleden sonra) Demokrasi Parkı’nın nabzını tuttu, yenilenen yüzünü yerinde gördü. Yazı İşleri Müdürümüz Şadiye Ünal ile Muhabirimiz M. Fatih Başcı, park’ta vakit geçiren çocuklar ve aileleri ile konuştu.

Bölge halkı, yenilenen bu sosyal alandan oldukça memnun…

Elif Zeynep Sarıca: “Park yenilenmesiyle birlikte çok güzel olmuş. Burdur’un her yerine böyle parklar yapılsın isteriz. Park’ın yeni halinden oldukça memnunuz. Biz Yenice Mahalle’den geldik bugün. Kendi mahallemize yani Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’in mahallesi’ne de yapılmasını istiyoruz.”

Ahmet Okçu: “Burdur’da en büyük eksikliklerden bir tanesi bu tarz parklardı. İsmi de ayrıca güzel olmuş Demokrasi Parkı. Çocuklar özellikle park’ta çok çeşit olduğu için beğenerek oynuyorlar. Benim en çok dikkatimi çeken de kaydırak oldu. İnsanın çocuk olup kaydıraktan kayası geliyor. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz.”

Ayşen Kara: “Parkımızı çok beğendik, çok güzel olmuş. Çocukların eğleneceği, vakit geçirebileceği bir yer. Bunun devamını başka yerlere de Burdur Belediyesi’nden bekliyoruz.”

İsmail Sayın: “Park çok yaratıcı, oyun oynayabileceğimiz çok güzel şeyler var. Parkı çok beğendim.”

Yenilenen Demokrasi Parkı hakkında gazetemize konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Ali Bozkurt da; “Burdur’un her mahallesinden Demokrasi Parkımıza vakit geçirmek için vatandaşlarımız, çocuklarımız geliyor. Park’ın yenilenmesinde benim memnuniyetimden ziyade mahallelinin, vatandaşlarımızın memnuniyeti çok önemliydi. Bunu başardık, mahalle sakinlerimiz park’ın yenilenmesinden, bu hizmetten dolayı çok memnunlar. Bu benim hayalimdi. Hayallerimin gerçekleşmesini sağlayan başta Belediye Başkanım Ali Orkun Ercengiz olmak üzere Başkan Yardımcısı Ali Say, Park ve Bahçeler Müdürü Ayla Hanım ve ekibine şahsım, mahallem adına teşekkür ediyorum. Ayrıca sizin aracılığınız ile vatandaşlarımızı temizlik konusunda uyarmak istiyorum. Vatandaşlarımızı parkımızı temiz kullanmaya da davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DEMOKRASİ, PARKI, BURDUR’DA, YENİ, ÇEKİM, MERKEZİ, OLDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı