Haber Detayı
06 Aralık 2019 - Cuma 16:48
 
Kadın girişimciler Lavanta Yolu’nda standlar kuracak
Kadın girişimciler Lavanta Yolu’nda standlar kuracak
YAŞAM Haberi
Kadın girişimciler Lavanta Yolu’nda standlar kuracak

Burdur gölü ile Salda gölü arasındaki Lavanta Yolu, ilin ve Batı Akdeniz bölgesinin finansal kalkınmasında ve turizm değerlerinin ön plana çıkarılmasında önemli bir yer tutuyor.  Bu kapsamda kentteki kadınların girişimciliğini yaygınlaştırmak, ticari cesaret ve özgüveni oluşturmak, üretim ve ticaret yaparak ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla Lavanta Yolundaki stantlarda interaktif satış, hediyelik eşya satışı ve yöresel ürünlerin pazarlanması planlandı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Burdur Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanı Sevim Zorlu’nun, ticaret alanında Burdur’daki kadınlara önemli bir müjde verdiği belirtildi;Başkan Sevim Zorlu; Burdur’un sosyokültürel değerlerini daha fazla tanıtmak, kadın girişimcilerin ticaret hayatında daha fazla yer alması gibi eko turizme faydaları olan bir girişimde bulunacaklarını açıkladı.

Başkan Zorlu; Burdur Kadın Girişimler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Ülker Çeliker, KGK İcra Komitesi Üyeleri Havva Koca ve Sevim Mudul birlikte girişimcilik ekosistemini daha elverişli hale getirmek için böyle bir faaliyet planladıklarını vurguladı. Zorlu: “2007 yılında Sayın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından başlatılan program kapsamında bizler son birkaç yıldır ilimizde KGK olarak daha geniş tabanlı çalışmalarda bulunmaya başladık.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak ilimizin turizmden yeterli payı alamadığını düşündük. Bu düşüncemizden hareketle dünyanın coğrafi güzellikleri arasında yer alan Burdur gölü ve Salda gölü bizim için bir başlangıç ve motivasyon kaynağı oldu. Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, Sayın BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve Sayın BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker ve arkadaşlarımızla yaptığımız toplantı ve fikir alışverişlerinin ardından daha fazla kadına ulaşabileceğimiz böyle bir proje geliştirdik. Ankara ve Burdur’daki toplantılara katıldıkça, başarı hikayelerini dinledikçe bizlerde yeni başarı hikayeleri yazmak istiyoruz” diyerek projenin başlangıcı hakkında bilgi verdi.

BURDUR KADINLARI ÇOK ÇALIŞKAN

TOBB Burdur KGK İcra Komitesi Başkanı Zorlu: “Ekonomik ve kültürel açıdan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile Burdur Belediyesinin birçok çalışması var. Bizler de kurul çatısı altında hayata geçireceğimiz projelerle daha fazla sayıda kadına ulaşabileceğimizi düşündük. Burdur kadınları çok çalışkan ve biz bu çalışkanlığı ortaya çıkarmak istiyoruz. Kooperatif olarak internetten hediyelik ürünler satışının yanı sıra Lavanta Yolu üzerinde kuracağımız stantlarda öncelikle yöresel ürünlerimizin ticaretini yapacağız. Burdur şiş köftesi, Burdur ceviz ezmesi, su böreği, kabak helvası, sarma aşı, testi kebabı gibi ürünlerimizin pazarlamasını yapmak, ilerleyen dönemlerde de daha çeşitli alanlarda girişimci kadınlarımızın marka olacak düzeyde projelerini değerlendirmek istiyoruz. Burdur Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi olarak bahsettiğimiz yöresel ürünleri pazarlamak, ekonomiye katkıda bulunmak veya farklı eko-turizm projeleri gerçekleştirmek amacında olan girişimci kadınlarımızı da bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İcra Komitesi Başkanı Zorlu, komite başkanlığından itibaren desteğini esirgemeyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’e ve BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker’e de ayrı ayrı teşekkür etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kadın, girişimciler, Lavanta, Yolu’nda, standlar, kuracak,
Yorumlar
Haber Yazılımı