İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Haber Detayı
27 Kasım 2021 - Cumartesi 14:44
 
PROTOKOL İMZALANDI: 29 KADIN İSTİHDAM EDİLDİ
PROTOKOL İMZALANDI: 29 KADIN İSTİHDAM EDİLDİ
- Haberi
PROTOKOL İMZALANDI: 29 KADIN İSTİHDAM EDİLDİ

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Duranlar Süt Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Süthane/ Mandıra İşçisi mesleğinde 29 kişilik “İşbaşı Eğitim Protokolü” imzalandı.

Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyum sağlanmaları amacıyla düzenlenen programın, Duranlar Süt Fabrikasında yapılan imza törenine İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın ve şirket yetkilileri katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Akalın; “Burada yaptığı açıklamada, Süthane/ Mandıra İşçisi mesleğinde düzenlenecek eğitim programıyla Duranlar Süt Şirketinin istihdama katkı sağlayacağını söyledi. İşbaşı Eğitim programımız 10 Mayıs 2022 Tarihine kadar sürecek. Ayrıca işbaşı eğitim programımıza katılan 29 kişinin tamamı kadınlardan oluşuyor. Bu durum kadınların iş gücüne katılımlarını artırdığı için de mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı salgın sürecinde üretimden ve yatırımdan vazgeçmeyen firmaların varlığından mutluluk duyduğunu belirten Akalın, “Üreten ve istihdam sağlayan firmaların her zaman yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Duranlar Süt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Duran ve İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın protokol imzalanmasının ardından Organize Sanayi bölgesinde yakın zamanda üretime başlayacak süt fabrikasını gezdi.

Süleyman Duran burada yaptığı açıklamada Fabrikanın 8500 m² kapalı alana kurulacağını belirterek, fabrikada tüm süt ürünlerinin tamamen hijyenik bir ortamda üretileceğini belirtti.

Şu an 130 çalışanı olduğunu belirten DURAN, “Fabrika tam kapasite ile çalışmaya başladıktan sonra çalışan sayımızı 400 kişiye çıkarmayı planlıyoruz. Bu süreçte bize eleman teminin de büyük yardımları olan İŞKUR’a tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: PROTOKOL, İMZALANDI:, 29, KADIN, İSTİHDAM, EDİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı