Haber Detayı
10 Haziran 2022 - Cuma 11:50
 
6 ülkeden 36 genç, Burdur Gölü için geldi
- Haberi
6 ülkeden 36 genç, Burdur Gölü için geldi

Erasmus+ programı gençlik hareketliliği projeleri kapsamında 6 ülkeden 36 genç Burdur'da buluştu. İspanya, Fransa, Makedonya, Polonya, Estonya ve Türkiye'den gençleri bir araya getiren "Let's take a step! It is not too "lake" (Hadi harekete geçelim, burası artık tam olarak bir göl değil)" başlıklı projede gençler, küresel çevresel sorunlarını konuşmak ve bu konularda önlem almak adına çalışmalar yürüttüler.

Burdur Gölü çevresinde temizlik yaptılar

Dünya Çevre Günü'nde Burdur Gölü çevresinde temizlik yapan katılımcı gençler, Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette gençleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ağırladı. Burdur Gölü raporu, Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ile paylaşıldı.

Projenin yasal temsilcisi Hakan Küçükaydın bu projenin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ programı kapsamında gerçekleştirildiğini, Erasmus+ programının gençler için birçok fırsat sunduğunu ve gençlerin de yurtdışına gidebilmek adına Erasmus+ programı fırsatlarını www.ua.gov.tr ve grubun thebutterflyeffectforyouth isimli instagram hesabından takip edebileceklerini belirtti.

Uygulanan projenin hedeflerini sıralayan Hakan Küçükaydın, “Uygulanan bu projenin hedefleri, çevre kirliliği konusunda daha duyarlı ve daha bilinçli toplumların ortaya çıkmasına katkı sağlamak, Burdur ve Burdur Gölü'nün sahip oldukları güzelliklerin uluslararası olarak tanınırlığının arttırmak, Burdur Gölü'nün sorunlarına dikkat çekmek, Dünya Çevre Günü'ne katkı sağlamak, Burdur Gölü'nün korunmasına ilişkin yürütülen politikaları ve çalışmaları desteklemek, Avrupa Birliği'ndeki göllerin sorunlarına dikkat çekmek ve korunmasına katkı sağlamak, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine katkı sağlamak, Avrupa Birliği'ndeki mevcut çok kültürlü yapıyı desteklemek ve geliştirmek, Gençlerin çevre konusunda bilgilerini arttırmak ve doğayı koruma konusunda davranışlarını geliştirmek, Gençlerin anahtar yeterlilikler konusunda kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamak, Erasmus+ programının yerelde tanıtımına katkı sağlamak, Gençlik alanında çalışan kurumları çevrenin korunması konusunda daha etkin çalışmalar yapmaya teşvik etmek olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Hayal Girişim

Kaynak: Editör:
Etiketler: 6, ülkeden, 36, genç,, Burdur, Gölü, için, geldi,
Yorumlar
Haber Yazılımı