Haber Detayı
09 Haziran 2022 - Perşembe 15:10
 
BAKA’dan “Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı”
BAKA’dan “Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı”
- Haberi
BAKA’dan “Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı”

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ‘Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ başlattı. Mali destek programına mahalli idareler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, OSB ve serbest bölgeler başvurabilecek. Toplam 5 milyon TL bütçe ayrılan programa son başvuru tarihi 22 Temmuz 2022 olarak belirlendi.

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan TR61 Düzey 2 Bölgesinde uygulanacak program ile girişimcilik ekosisteminde işbirliğini artırmayı, tematik uzmanlaşmayı geliştirmeyi ve girişimlerin hızlı büyümesi amacıyla finansmana kolay erişimi sağlayan mekanizmaların hayata geçirilmesini hedefliyor. 

Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programının öncelikleri: ‘Yabancı girişimcilerin bölgeye çekilmesi’, ‘Yenilikçi ürün ve tematik arayüz sayısını artırmak’, ‘Tematik alanlarda girişimcilik hızlandırma programları geliştirilmesi’ ve ‘Girişim finansmanını destekleyen mekanizmaların geliştirilmesi’ olarak belirlendi. Başarılı projelerin 200 bin TL ile 1,5 milyon TL arasında destek alabileceği programa başvuru yapmak isteyen kurum ve kuruluşlar için programın tüm detaylarının yer aldığı başvuru rehberi Ajansın resmî internet sitesi www.baka.ka.gov.tr üzerinden yayımlandı. Potansiyel Başvuru Sahipleri; proje başvurularını bu internet sayfasından erişilebilecek Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik olarak 22 Temmuz 2022 Cuma günü saat 23.59’a kadar gerçekleştirebilecek.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAKA’dan, “Girişimcilik, Ekosisteminin, Geliştirilmesi, Mali, Destek, Programı”,
Yorumlar
Haber Yazılımı