Haber Detayı
23 Mayıs 2020 - Cumartesi 14:10
 
VALİ ŞILDAK “SALDA’DA KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEDİ”
VALİ ŞILDAK “SALDA’DA KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEDİ”
- Haberi
VALİ ŞILDAK “SALDA’DA KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEDİ”

BURDUR Valisi Hasan Şıldak, Salda Gölü kenarında kaçak yapılaşmaya izin vermediklerini belirtti.
Vali Şıldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonu’nda düzenlediği toplantıda “son bir yıllık dönem içinde yaptığımız İmar denetimleri sayesinde kesinlikle kaçak yapılaşmaya izin verilmedi, pek çok başlangıç aşamasındaki imara aykırı gelişmeleri başlangıç aşamasında müdahale edildi, pek çok ceza uygulandı” dedi.

Salda Gölü’nde yapılacak çevre düzenlemesi projesinde son aşamaya gelindiğini belirten Vali Şıldak şunları söyledi; “Salda Gölü’nde projenin son aşamasına gelindi. Buradaki çevre düzenlemesi projesinin çok yakında artık proje çalışmaları tamamlanacak. En uygun koşullarda doğayla barışık bir sınırlı sayıda ünitenin orada halkımıza hizmet verir hale gelmesiyle birlikte Salda Gölü çok daha ön planda olacak. Temel amaç burada, vurguladığımız gibi Salda Gölü ülkemizin, dünyanın göz bebeği bir alandır. Buradaki özellikle Cumhurbaşkanımız tarafından 2019 yılında Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ilan edilmesi burayı başlı başına korunan bir alan haline getirmiştir. Yürütülen çalışmalarda bu hassasiyetle sürdürülmekte” dedi.

 

Şıldak “Geçtiğimiz günlerde yaşanılan, yüklenici firmadan kaynaklanan husus sadece firmanın sorumsuz bir davranışından ibarettir. Bununla ilgili de gereği yapılmıştır. Buradan asla başka bir sonuç çıkarmaya gerek yok, mümkün de değil zaten. Gerek Çevre Şehircilik Bakanlığımız gerek Valiliğimiz olarak buradaki tüm süreçleri çok yakından takip ediyoruz. Mart ayında aldığımız bir Mahalli Çevre Kurulu Kararı var. Bunu basınla paylaşmadık. Bayram sonrası inşallah Salda Gölü’nde yapılacak çalışmalarla ilgili daha kapsamlı bir açıklama yapacağım. Bu açıklama çerçevesinde Mahalli Çevre Kurulu kararımızın ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Salda Gölü’nde yapılacak çevre düzenlemesi projesinin yeni turizm sezonuna yetişmeme ihtimalinin yüksek olduğunu anlatan Şıldak “bu yaz döneminde tıpkı 2019 yaz sezonunda olduğu gibi inşallah pandemi süreci sona erip turizm sezonu açıldığında tıpkı geçen yıl olduğu gibi Valilik ve kaymakamlık olarak oradaki hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Çünkü turizm sezonuna yeni projenin yetişmeme ihtimali yüksek. Gelen ziyaretçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için biz Salda’daki o nezih ortamda sağladığımız doğayla barışık hizmetleri devam ettireceğiz” diye konuştu.

Kaçak Yapılaşmaya izin yok

Salda Gölü etrafında kaçak yapılaşmaya izin verilmediğini aktaran Şıldak şöyle konuştu: “bu arada Salda’nın son bir yıllık dönem içinde yaptığımız İmar denetimleri sayesinde kesinlikle kaçak yapılaşmaya izin verilmediği, pek çok başlangıç aşamasındaki imara aykırı gelişmeleri başlangıç aşamasında müdahale edildiği, pek çok ceza uygulandığı süreçlerin devam ettiği hususunda da sizleri bilgilendirmek isterim. Gerçekten burada sürekli denetim komisyonlarımız marifetiyle her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Son dönemde basında birkaç konu yer almıştı. Bu konularla ilgili Valiliğimiz tarafından araştırma sürdürülmektedir. Bununla ilgili yasal gerekleri yerine getirilecektir.”

Gündem Burdur-Mesut Madan

Kaynak: Editör:
Etiketler: VALİ, ŞILDAK, “SALDA’DA, KAÇAK, YAPILAŞMAYA, İZİN, VERİLMEDİ”,
Yorumlar
Haber Yazılımı