Haber Detayı
23 Mayıs 2020 - Cumartesi 14:04
 
“BU BAYRAM EVDE KALALIM DİJİTAL BAYRAMLAŞMA YAPALIM”
“BU BAYRAM EVDE KALALIM DİJİTAL BAYRAMLAŞMA YAPALIM”
- Haberi
“BU BAYRAM EVDE KALALIM DİJİTAL BAYRAMLAŞMA YAPALIM”

ali Hasan Şıldak, 4 günlük Bayram tatili süresince uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması tedbirleri ve Koronavirüs salgını sürecinde bugüne kadar İlimizde yürütülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarına kapsamlı açıklamada bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, tüm Burdur halkına seslenerek “pandeminin başında itibaren ilgili bütün kurum kuruluşlar ve Burdur Halkının gösterdiği özveriyle tüm tedbirleri en iyi şekilde yürüttüklerini, bundan sonraki normalleşme sürecinde de çok kontrollü bir şekilde götürülmesi gerektiğini vurguladı.

Pandeminin Ülkemizde görüldüğü süreçten bugüne Burdur genelinde 54 Covid-19 vakasının görüldüğünü belirten Vali Şıldak, 51 vatandaşımızın tedavi süreçlerinin başarıyla tamamlandığını, bu süreçte kronik rahatsızlığı da bulunan iki vatandaşın hayatını kaybettiğini, şu anda İlimizde sadece 1 vakanın kaldığını, bu hastanın da iyileşme eğiliminde olduğunu paylaştı.

Bayram dolayısıyla Ülke genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının, normalleşme sürecinin çok hassas bir şekilde yürütülmesi gerekliliğinin göstergesi olduğunu belirten Vali Şıldak, toplu ortamlardan uzak durarak, sosyal mesafeye kesinlikle uygun hareket ederek, geçen hafta İlimiz için alınan tüm dış ortamlarda maske kullanılması tedbirlerine uyarak bu sürecin de İlimizde başarıyla yürütüleceğini ifade etti.

Maske kullanımı denetimlerini sıkı bir şekilde devam ettirdiklerinin altını çizen Vali Şıldak, özellikle vatandaşlarımızı bu bayramda bayramlaşma konusunda uyarmak istediğini ifade etti.

Bayramlaşmanın bizim kültürümüzde, geleneğimizde çok önemli yer tuttuğunu belirten Vali Şıldak, “bu bayram uzaktan bayramlaşalım. Bu bayram dijital bayramlaşma olsun. El öpmeyelim, kucaklaşmayalım ve synı bina içinde bile ziyarette bulunmayalım” şeklinde bayrama yönelik önemli uyarılarda bulundu.

Vali Hasan Şıldak açıklamalarının devamında;
“4 günlük bayramı kapsayan sokağa çıkma yasağı zaten bunun önünde bir engeldir. Bayramda sokağa çıkma yasağının temelinde de bu yatmaktadır. Binanın içerisini kontrol etme imkanımız olmadığı için, burada görev vatandaşımızın kendisine düşüyor. Yani komşular, akrabalar bir araya gelmesin. Telefonla, görüntülü görüşmeyle biraz daha sabırlı davranıp bu süreci de inşallah bayram tatilinde bu tedbirlerle geçirmeyi ümi ve temenni ediyoruz” diye konuştu.

“4 GÜNLÜK SÜRE İÇİN TEDBİRLER VE TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM”
Açıklamalarının devamında 4 günlük süre için gerekli tedbirlerin alındığını ve hazırlıkların yapıldığını ifade eden Vali Şıldak, “Malumlarınız olduğu üzere geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan kabine toplantısı sonrası alınan kararla bu gece (22 Mayıs 2020 Cuma) saat 24.00’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. İlimizde de buna ilişkin tedbirleri içeren kararlarımızı İl Hıfzıssıhha Kurulu olarak alarak yayınladık, tüm planlamalarımızı, hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

BURDUR’DA GÖRÜLEN 54 VAKANIN 51’İ SAĞLIĞINA KAVUŞTU, ŞU AN SADECE 1 VAKAMIZ VAR, 2 VAKA HAYATINI KAYBETTİ
Ayrı bir bayramlaşma programının uygulanmayacağını sözlerine ekleyen Vali Hasan Şıldak; “Hem bayramlaşmak, bu vesileyle şu ana kadar pandemi sürecinde yürüttüğümüz çalışmaları sizlerle, paylaşmak, hem de sorularınız varsa, cevap oluşturma adına sizlerle toplantı yaptık” açıklamasında bulundu.

Korona Virüsle mücadele kapsamında ilimizde yapılan çalışmaları ve vaka sayılarını da paylaşan Vali Hasan Şıldak; “İlimizde şu ana kadar toplam 54 vaka görüldü. Bu 54 vakanın 2’sini kaybettik. Her 2’sinde de kronik rahatsızlıklar mevcuttu. 51 hastamız şifa buldular, taburcu oldular. Sadece Bucak’ta 1 hastamızın tedavisi devam ediyor. İyileşme temayülü gösteriyor. Bu bizim açımızdan son derece sevindirici bir durum. İlimizin uyguladığı tedbirlere baktığımızda, aldığımız her bir tedbirin aslında gereksiz gibi görünse bile ayrı ayrı işe yaradığını, her biri bir zincirin halkaları gibi birbirini destekleyen unsurlar olduğunu gördük. Ve bu sonuçlara da yansıdı. Aslında bizim 9 vakamız yurt dışı kaynaklı. Yani yurtdışından getirilip KYK Yurtlarında kabul ettiğimiz vatandaşlarımızdan kaynaklı vakalarımızdır. 30 vakamız da Çeltikçi ilçemizdeki taziye olayından kaynaklanan yaygın bir hadise oluştu. Maalesef 30 vatandaşımız burada hastalığa yakalanmış oldu. Ancak Çeltikçi ilçemizde çok sıkı bir karantina tedbiri uyguladık. Bu tedbir uygulanmamış olsaydı, bu yayılım yükselebilirdi. Bundan daha tehlikelisi başka yerlere de sıçrama olabilirdi. Allah’a şükür bunu yaşamadık” sözlerine vurgu yaptı.

İHLALİN CEZASI 3 BİN 150 TL
İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarına uymayanların, ihlal edenlerin cezasının ağır olduğunu açıklayan Vali Hasan Şıldak; sokağa öıkma yasağı ihlali başta olmak üzere 3 bin 150 TL idari para cezası uygulamak durumunda kalındığını belirtti.

900 VATANDAŞA CEZA KESİLDİ
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Burdur Valisi Hasan Şıldak, Jandarma ve Emniyet teşkilatınca Korona Virüsle Mücadele kapsamında alınan tedbirlere uymayan yaklaşık 900 vatandaşa idari para cezasının uygulandığını, karantina tedbirlerine uymayan 34 kişinin de adli işleme tabi tutulduğunu açıkladı.

UYUMLU VE AHENKLİ BİR 2 YILLIK ÇALIŞMAYI GERİDE BITAKIRKEN, BURDUR’DA GÖREV YAPMAKTAN, HİZMET ETMEKTEN SON DERECE MEMNUNUM
Burdur’da göreve başlayışının 2. yılını geride bıraktığını belirten Vali Şıldak, uyumlu ve ahenkli bir çalışma ortamında 2. yılımı geride bırakırken, burada çalışmaktan, Burdur’a hizmet etmekten son derece memnun olduğunu ifade ederek, devam eden kamu yatırımları ile Salda Gölünde devam eden çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Konuşmasının son bölümünde süreçle ilgili katkıları dolayısıyla sağlık mensupları, emniyet, jandarma çalışanları başta olmak üzere bu süreçte vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan Vefa Sosyal Destek Gruplarına, yardımlar konusunda özveriyle çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeline ayrıca teşekkür eden Vali Şıldak, süeç içerisinde katkı koyan diğer kurum ve personel, STK’lar ve vatandaşlara da teşekkür ederek herkesin bayramını kutladı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: “BU, BAYRAM, EVDE, KALALIM, DİJİTAL, BAYRAMLAŞMA, YAPALIM”,
Yorumlar
Haber Yazılımı