Haber Detayı
11 Eylül 2020 - Cuma 11:33
 
Koyun yetiştiricilerine müjde!
Koyun yetiştiricilerine müjde!
- Haberi
Koyun yetiştiricilerine müjde!

 Vali Ali Arslantaş: “İşletmeler büyütülerek, üreticiler ve ilimiz için bu alanda daha fazla katma değer sağlanacak”

100 bin baş koyun

‘Tarım ve Hayvancılık’ kenti Burdur’da küçükbaş hayvan, koyun yetiştiricilerini çok yakından ilgilendiren destek projesi’nde ilimizde somut bir adım daha atıldı.

Vali Ali Arslantaş’ın çok yakından takip ettiği ve önemsediği “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi’nde protokol de imzalanarak Burdur’da örnek proje hayata geçiriliyor.

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi protokolü imzalandı.

Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, koyun yetiştiricilerine müjde niteliğindeki protokol hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

“Vali Ali Arslantaş’ın üzerinde önemle durduğu, Küçükbaş Hayvancılık projesi ile ilgili start veriliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sübvansiyonlu tarımsal kredilerde üreticilere verilen faiz desteği kapsamında, Ziraat Bankası tarafından hazırlanan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi Valiliklerle yapılan protokol doğrultusunda 81 il’de uygulanmaya başlanıyor.

Bu kapsamda Burdur Valiliği ile Ziraat Bankası arasında dün itibariyle protokol imzalandı.

Proje duyurusunun yapılmasının ardından zaman kaybetmeden Ziraat Bankası yöneticileri, ilgili kurum ve stk temsilcileriyle bir araya gelen Vali Arslantaş, Pazar günü yapılan toplantıda proje hakkında kapsamlı bilgi almış, süreçle ilgili yol haritasının belirlenerek, imzalanacak protokolle ilgili gerekli çalışmaların yapılması için talimat vermişti.

Bugün de Burdur Milletvekili Sayın Bayram Özçelik, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Ziraat Bankası Antalya Bölge Yöneticisi Mehmet Afşin Köse, İl Tarım ve Orman Müdür Mehmet Tuğrul ve Ziraat Bankası Burdur Şube Müdürü Hasan Hüseyin Özcan’ın katılımıyla proje kapsamında imzalanacak protokolle ilgili toplantı yapılarak imzalar atıldı.

Burdur Valiliği ile Ziraat Bankası arasında imzalanan 100 bin baş koyun için kredilendirme protokolünün ayrıntılarının görüşüldüğü toplantıda, proje ile birlikte mevcut veya daha önce bu işle uğraşmış üreticilerin koyun varlığının 100 başa tamamlanması ve yem desteği verilmesi sağlanacak.

Vali Arslantaş toplantıda yaptığı değerlendirmede; sübvansiyonlu tarımsal kredilerde üreticilere verilen faiz desteği için Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a ve “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinin hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın’a teşekkür etti.

Proje kapsamında arkadaşların hafta başından itibarın detaylı bir çalışma yaptıklarını belirten Vali Arslantaş, ilimizdeki küçükbaş koyun yetiştiricilerinin ve mevcut koyun varlığının tespit edilerek, bu doğrultuda bölgeye uyumlu olarak tedarik edilecek koyun cinslerinin merinos, ivesi, pırıt ve sakız olarak belirlendiğini ifade etti.

Proje kapsamında satın alınacak koyunların Burdur ve yakın illerden tedarik edileceğini belirterek, kontrollerin Valilik adına İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yapılacağını belirtti.

Projeyi ilk andan itibaren önemsediklerini ve ciddiyetle titiz bir şekilde uygulanması için yakından takip etmeye devam edeceklerini vurgulan Vali Arslantaş, protokolün imzalanmasıyla birlikte proje startını vereceklerini, işletme başı toplamda 150.000 TL tutarında kullanılacak kredinin 100.000 TL’sinin sıfır faiz geriye kalan kısmının da çok düşük bir faiz oranıyla yıllık olarak 7 yıl geri ödemeli kullandırılacak olmasının üreticiler için önemli bir kolaylık olduğunu söyledi.

İşletmelerin büyütülerek, üreticiler ve İlimiz için bu alanda daha fazla katma değer sağlanacağını vurgulayan Vali Arslantaş, inanıyorum ki ilimizin küçükbaş koyun yetişticiliğini daha iyi noktalara taşıyarak, bu proje ile önemli bir destek paketini üreticilerimizle buluşturmuş olacağız dedi.

Toplantı, Vali Arslantaş ve Ziraat Bankası Antalya Bölge Yöneticisi Köse tarafından protokolün imzalanmasıyla sona erdi.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Koyun, yetiştiricilerine, müjde!,
Yorumlar
Haber Yazılımı