Haber Detayı
11 Eylül 2020 - Cuma 11:26
 
CHP 97. yıldönümünü coşkuyla kutladı
CHP 97. yıldönümünü coşkuyla kutladı
- Haberi
CHP 97. yıldönümünü coşkuyla kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş yıldönümünde bir dizi etkinlikler yapıldı. Önce partililerin katılımı ile Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 97. yıl kutlamaları kokteylle devam etti.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97. yılını ve İzmir’in düflman işgalinden kurtuluşu CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen coşkulu programla kutlandı. İstasyon Park’ta düzenlenen programa Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Baflkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer ve partililer katıldı.
İstasyon Park’ta düzenlenen müzik dinletisi programının ardından kutlamalar sona erdi.
Milletvekili Mehmet Göker kokteylde yaptığı konuşmada;
“Milli Mücadele’nin kuruluşundan şu zamana kadar arkasındaki güç halk olduğu için partimizin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu meşaleyi Çankaya Köşkü’nde kutlama en büyük arzumuzdur. Burada bize düşen, maske konusunu gerçekten çok ciddiye almalıyız. Az önce haberlere düştü. CHP’li Faik Öztrak’ın kovid-19 testi pozitif çıkmış. Muhittin Böcek Baflkanımızda yaşam mücadelesi veriyor. Ne virüsün insafına ne de bu hükümetin insafına kendimizi terk etmeden bu mücadelede ayakta ve sağlık olarak devam etmek dileğiyle. Hepiniz sağ olun var olun.” dedi.


Belediye Baflkanı Ali Orkun Ercengiz’ de programdaki konuşmasında ;
“Öcelikle pandeminin zorlayan koşullara rağmen bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Zor bir dönemden geçiyoruz. Özellikle eylül ayının biliminsanlarının işaret ettiği üzere her geçen gün daha da zorlaştığı bir süreçte sosyal mesafe kurallarına uyarak bu akşam kısıtlı sürece gerçekleştireceğimiz kutlama programımızın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu akflam buradayız, birlikteyiz. Bundan yaklaşık altı yıl önce bir ön seçimle mücadele ederken gazeteci arkadaşlarım bir soru sormuştu. Adaylıkla ilgili düşüncemi sormuştu. ‘21 Eylül’de ön seçim tamamlandı. Ne düşünüyorsunuz- Seçimi kazanacak mısınız?’ Dediler. Bir tek şey söyledim. ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide bırakın bir yerlerde görev yapmayı bir yerlere aday gösterilebilmek bile onurdur. Bana bu gururu yaşatan tüm Cumhuriyet Halk Partililere sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Benim için en büyük onur, bugüne kadar yaşatımda ne mesleğim, ne işim, ne varlığım ne de bundan sonraki süreçte sahip olacaklarımdır. Benim için en büyük varlık Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde görev yapmak ve bu onurlu görevi taşımak ve namusumla,şerefimle de bir gün bu görevi tamalayabilmektir. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 97. yılımızın bir kere daha kutlu olmasını diliyorum ve bir teşekkürü de beni bugünde doğuran o kıymetli anneme etmek istiyorum. Benim için ayrı bir şereftir 9 Eylül’de doğmak. 9 Eylül kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğum günü olduğu kadar benim de doğum günümdür. Katılan herkese teşekkür etmek istiyorum.” dedi.


CHP İl Başkanı İzzet Akbulut’ta açıklamasında;
“Yüreğinde, gönlünde Cumhuriyet sevdası olan, vatan sevdası olan, Atatürk sevdası olan çok kıymetli Cumhuriyet Halk Partililer partimizin kuruluşunun 97. yıldönümünün heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partimiz 97. yılını yaşıyor. Bugün 97. yılında ana muhalefet görevini üstleniyor. Çok kısa az bir zaman kaldı ki 100. yılımızı kutlayacağız. 100. yılımızı Allah’ın izniyle iktidar partisinin mensupları olarak daha güzel kutlamalarda buluşacağız. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi diyoruz Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Ülkemiz bugünlerde en zor günlerden geçiyorsa kurtuluşun tek adresi yine Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.” Dedi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek CHP’nin ülkemize umut olan bir parti olduğunu vurgulayarak;
“9 Eylül 1923 tarihinde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, hayal ettiği hedefe doğru olan mücadelesinin ve umudunun adı, ülkemizi kurtaran ve kuran Cumhuriyet Halk Partisimiz 97 yaşında. Kutlu olsun.
Gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız.
Büyük devlet adamı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyetten önce 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdular. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren her bir birey bu ouru ve haklı gururu yaşıyor ve bundan böyle de yaşamaya devam edecek. Cumhuriyet Halk Partis, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, demokratik, laik,, sosyal hukuk devletini inşa eden, adaleti sağlayan partidir.
Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin attığı her ileri adımda vardır ve bundan sonra da olacaktır. Cumhuriyeti kuran partimiz demokrasinin yerleşmesini ve adaleti de sağlamıştır. Ulu Önderimizi ve İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ sözleri 97 yıldır ülkemiz için hizmet etme aflkımızın da başlıca kaynağıdır.
Cumhuriyet Halk Partimiz ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, kurucusu Atatürk’ün ülküsünden hiç ayrılmayan, ülkemize umut olan partidir.
Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdafl hukuk sistemini kurup, adaleti sağlayanların partisidir. Kısacası Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’dir. Cumhuriyet Halk Partimiz ve her bir üyemiz Atamazın gösterdiği yolda ülkemize layık olmak için çalışmaktadır ve bunun için ant içmektedir. 97. yılımız kutlu olsun.” Dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, 97., yıldönümünü, coşkuyla, kutladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı