Haber Detayı
03 Temmuz 2021 - Cumartesi 12:46
 
KAZAKİSTANLI BİSİKLETÇİ BURDUR’DA
KAZAKİSTANLI BİSİKLETÇİ BURDUR’DA
- Haberi
KAZAKİSTANLI BİSİKLETÇİ BURDUR’DA

KAZAKİSTAN’ın bağımsızlığını kazanmasının 30’uncu yılı dolayısıyla Türkiye’de bisiklet turuna çıkan Damir Kushuyev (34) Burdur’a geldi.
İstanbuldan başlattığı bisiklet turunu Bilecik, Kütahya, Burdur, Antalya ve Ankara’dan sonra başladığı İstanbul’da bitirecek olan Damir Kushuyev yaklaşık 2500 Km pedal basacak.
Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Esma Özdaşlı, Türk Ocağı Burdur Şube Başkanı Doç. Dr. Hümmet Büke ve Türkiye Kamu Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın tarafından karşılanan Kushuyev, Türkiye’nin Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu bundan dolayı Türk-Kazak dostluğuna vurgu yapmak için Türkiye’de bisiklet turu yaptığını söyledi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Siyasi Tarih Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç.Dr. Esma Özdaşlı’da “bu yıl Kazakistan’ın bağımsızlığını kazanışının 30’uncu yılı. Diğer Türk Cumhuriyetleri gibi Kazakistan’ı ilk tanıyan ülke Türkiye. Dolayısıyla sporcumuz da Türkiye Kazakistan ilişkilerinin ilelebet dostluğunu kanıtlamak adına çıktığı Türkiye turunda güzel şehrimiz Burdur’a geldi. Biz de kendisini ağırladık. Buradan da Antalya’ya yolcu edeceğiz. Bizler de Türk Cumhuriyetlerinin kuruluşunun 30’uncu yılını kutluyor, daha nice 30 yıllara ulaşmalarını diliyoruz” dedi.

Gundemburdur.com / Mesut MADAN

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAZAKİSTANLI, BİSİKLETÇİ, BURDUR’DA,
Yorumlar
Haber Yazılımı