Haber Detayı
23 Mart 2022 - Çarşamba 11:30
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
- Haberi
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Burdur’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Burdur’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaokul öğrencileri arasında ‘Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet’ konulu kompozisyon yarışmasıyla lise öğrencileri arasında ‘Çanakkale Ruhu’ konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Müftülükte düzenlenen törenle İl Müftüsü Enver Türkmen tarafından verildi.

İl Müftüsü Enver Türkmen, Çanakkale ve Mehmet Akif’in ortak değerimiz olduğunu söyledi.

Törende konuşan Müftü Türkmen, “Hem Çanakkale hem de Mehmet Akif Ersoy hepimizin ortak değeri. Öncelikle Çanakkale, bir milletin var oluş mücadelesi verdiği çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz için, bu memleket için orada sadece askerlerimiz değil öğrencilerimiz de canlarını verdiler. Vatan için, bayrak için, mukaddes değerlerimiz için kendilerini feda ettiler. Hatta o sene İstanbul Üniversitesi’nin o yıl mezun vermediği ifade ediliyor. Mehmet Akif Ersoy hem Çanakkale’yi cephede olmamasına rağmen en güzel şekilde anlatmış, ifade etmiş hem de gerçekten bu milletin istiklalini ifade eden çok güzel bir marş kaleme almıştır. Kendisine ‘böyle bir marşı bir daha yazar mısın’ dendiğinde ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ ifadesini kullanmıştır. Bizim de görevimiz hem Çanakkale’yi unutmamak hem de Mehmet Akif Ersoy’u anmak, anlamak ve onun Safahat’ında ifade ettiği Asım’ın Neslini yetiştirecek ideal, hedef, gaye sahibi gençler yetiştirmek için gayret göstermektir. Ben hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışmada kompozisyon dalında Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu’ndan Salih Çelik birinci, Şehit Hikmet Zengin Ortaokulu’ndan Mevlüt Akkeçili ikinci, Şehit Hikmet Zengin Ortaokulu’ndan Alptekin Orhan üçüncü oldu.

Şiir dalında ise Çayboyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Aliye Öztürk birinci, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nden Ebru Potak ikinci, Çayboyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Fatma Bayır üçüncü oldu.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: DERECEYE, GİREN, ÖĞRENCİLER, ÖDÜLLENDİRİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı