Haber Detayı
16 Nisan 2021 - Cuma 14:31
 
ÇANAKKALE SAVAŞI MOBİL MÜZESİ BURDUR’A GELDİ
ÇANAKKALE SAVAŞI MOBİL MÜZESİ BURDUR’A GELDİ
- Haberi
ÇANAKKALE SAVAŞI MOBİL MÜZESİ BURDUR’A GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nca ‘Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale’ sloganıyla 81 ilimizi tek tek dolaşan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ bugün Burdur’a geldi. Burdur Cumhuriyet Meydanında konuşlanan tır,  içerisindeki mobil müze gün boyu ziyarete açıldı. Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerçekleşen ziyaretlerde vatanımızın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırkmadan canını feda ederek şehit düşen kahraman Türk askerlerinin hangi koşul ve şartlarda savaştıkları bir kez daha gözler önüne serildi. Duygulu anların yaşandığı Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nde ayrıca  ön kapağında ‘Çanakkale 1915 ay yıldıza sarılıp uyuyanlar, ruhunuz şad olsun’ yazılı broşür de dağıtıldı. Broşürün orta sayfasında Çanakkale Savaşı’nı anlatan fotoğraflar yer alırken son sayfasında ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum’ sözleri yer aldı. ‘Cihanın dört bir yanını kana bulayan 1. Dünya Savaşı, en çetin yanını Çanakkale’de gösterdi. Bu küçük kara parçası, varlığına kastedilen bir milletin, düşman karşısındaki asil mücadelesine sahne oldu. Vatan için toprağa düşen binlerce Mehmet, tarihin şanlı sayfasına ismini kazıdı ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini dünyaya haykırdı. İşte bu sebeple bizlerde ‘Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale’ dedik ve 81 ilde 208 ayrı noktada bu ruhu sizlere yeniden yaşatmak için geldik’  vurgusu yapıldı.

Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir

AMAÇ ÇANAKKALE RUHUNU GELİŞTİRMEK

Milli Şuurumuz geliştirilerek Çanakkale gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın 180 günlük eylem Planı’nda yer alan ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni ziyaret eden  Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılınç, “Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi Türkiye turu kapsamında 76. Olarak  dün akşam itibari ile Burdur’a geldi. 16 Nisan 2021 Cuma günü saat 10.00-18.00 arasında tüm halkımıza ücretsiz olarak ziyarete açıldı. Söz konusu bu mobil müze ile Çanakkale Savaşlarını konu alan bir çok görseller, savaş malzemeleri ve videolar ile Milli şuurumuzu geliştirmek, özellikle gençlerimize Çanakkale ruhunu kazandırmak amacıyla bu müze Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığımızın 180 günlük eylem planı içerisinde olan bu çalışmayla halkımızı, özellikle gençlerimizi milli şuurumuzu geliştirmek ve Çanakkale ruhunu geliştirmek üzere bu etkinliğimizi gerçekleştirilmektedir”

Bir iç mekan görseli olabilir

İL TANITIMI DA YAPILIYOR

Proje Koordinatörü Engin Karataş, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin Denizli’ye oradan da Antalya’ya gideceğini söyledi. Tır dış yüzünde ise Çanakkale görselleri ile birlikte gittikleri her ilin tanıtımının da yapıldığını belirtti.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇANAKKALE, SAVAŞI, MOBİL, MÜZESİ, BURDUR’A, GELDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı