Haber Detayı
16 Nisan 2021 - Cuma 14:30
 
BAŞKAN SİPAHİ, “ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”
BAŞKAN SİPAHİ, “ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”
- Haberi
BAŞKAN SİPAHİ, “ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

Bir yılı aşkın süredir koronavirüsle mücadele eden esnaf ve sanatkarın dayanacak gücü kalmadığını söyleyen BESOB Başkanı Metin Sipahi, “Teşkilatımıza bağlı 415 meslek dalında pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza destek verilmelidir. Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımızın artık dayanacak gücü kalmadı” dedi

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, bir yılı aşkın süredir esnaf ve sanatkarın koronavirüs ile mücadele ettiğini işaret ederek, yeni kapanma dönemi ile Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnaf ve sanatların mutlaka desteklenmesi gerektiğini açıkladı.

“ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”
Kontrollü normalleşme sürecinden umutlu olan esnaf ve sanatkârın, vakaların artışı nedeniyle yine kapanmalarıyla umutlarının tükendiğini ve dayanacak gücünün kalmadığını dile getiren BESOB Başkanı Metin Sipahi, “Bir yılı aşkın süredir büyük sıkıntı yaşayan, iş yerleri kapalı olan ve faaliyetleri sınırlandırılan esnafımız kontrollü normalleşme süreci bile birlikte tam rahat nefes alacak derken vaka sayılarının artması sebebiyle yeni bir kapanma ile karşı karşıya. Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımızın artık dayanacak gücü kalmadı” diye konuştu.

“PİYASA NORMALLEŞENE KADAR ESNAFA DESTEK ŞART”
Son alınan tedbirler kapsamında olası kapanma kararına karşı esnaf ve sanatkarların taleplerini sıralayan Başkan Sipahi, “Teşkilatımıza bağlı 415 meslek dalında pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza destek verilmelidir. Esnafımız gelir vergisi, stopaj vb. gibi tüm vergilerden muaf olmalıdır. Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdileri devlet tarafından karşılanmalıdır. İşverene ve çalışanlara ekonomik destek verilmelidir. SGK primleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Esnafın borçları süresiz ve faizsiz olarak ertelenmelidir. Ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları ve bankalara olan tüm borçlar faizsiz olarak ertelenmelidir. Salgın sona erip piyasa normalleşene kadar destekler sürdürülmelidir” dedi.
Başkan Sipahi, söz konusu taleplerin TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yazılan bir mektupla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildiğini kaydetti.

Hayal GİRİŞİM

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, SİPAHİ,, “ESNAFIN, DAYANACAK, GÜCÜ, KALMADI”,
Yorumlar
Haber Yazılımı