Haber Detayı
14 Aralık 2019 - Cumartesi 23:24
 
Bizim tek hedefimiz halkımıza hizmet.
Bizim tek hedefimiz halkımıza hizmet.
- Haberi
Bizim tek hedefimiz halkımıza hizmet.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Radyosunda devam eden ‘Gündem ve 7 Soru’ isimli programın konuğu oldu.  Burdur Radyo ve Televizyon A.Ş. Genel Yayın Yönetmeni Serkan Şimşek’in sorularını yanıtlayan Başkan Ercengiz, önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında Balıkesir halkına yaşanan depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini sunan Başkan Ercengiz, “Öncelikle halkımızı selamlıyorum. Dün akşam saatlerinde Balıkesir’de bir deprem meydana geldi. Orta ölçekli sayılabilecek bir depremdi sonuçta deprem gerçeğini bilen bir il olarak, depremi hayatımızdan hiç çıkarmamız gerektiğini ve öncelikle depremi hisseden tüm yöreye geçmiş olsun dileklerimi belirtmek istiyorum. Ayrıca Burdur olarak da 1971 depreminde yaşadıklarımızı aklımızın bir köşesinde bulundurarak, depremin değil, yapıların insanları öldürdüğünü bir kere daha hatırlatıp, bir kere daha mümkün olduğu kadar deprem duyarlılığımızı en üst seviyede tutmamız gerektiğini ifade ederek, başlamak istiyorum” dedi.


Programda 2019 yılı ile ilgili küçük bir değerlendirme yapan Başkan Ercengiz, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıları işaret ederek verimli ve tasarruflu bir yıl geçirdiklerini dile getirdi.


Kaynakları doğru kullanarak, elde edilen tasarrufu yine halkla hizmet olarak sunmaya devam ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Neler değişti, neler yapılması planlanıyordu, yapılacaklar neydi, belki de onları konuşacağız. Söz verdiğimiz yarım kalan işleri tamamlamaya devam ediyoruz. Bir kere her şeyden önce kaynakları doğru kullanmak, kaynaklar üzerinden tasarruf etmek ve tasarruf edilen rakamı da tekrar yurttaşa hizmet olarak götürebilmek, bizim derdimiz, hedefimiz budur” dedi.


Burdur Belediyesinin yalnızca İller Bankasına 15 milyon TL miktarında bir borcu olduğunu, bunun dışında hiçbir kuruma borçlu olmadığını belirten Başkan Ercengiz, “Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıların yansımasını, doğal olarak İller Bankası katkı paylarımızda da htik. 2019 yılında kesintilerimiz bir önceki yıla göre biraz daha fazlaydı. Bunun neticesinde de zaten yarım kalan işleri tamamlamak, bitirmek, sonlandırmak ve farklı bir borçlanmaya neden olmamak için mümkün olduğu kadar ayağımızı yorganımıza göre uzattık çünkü Belediyenin gerçekleşen bütçesine de yıl sonunda baktığımızda şunu göreceğinizi tahmin ediyorum, Burdur Belediyesine vatandaşımızın yaptığı müracaatlar, vatandaşımızdan topladığımız vergi ve harçlar, bir önceki yıla oranla biraz düşük seyretti. Bu anlamda da ekonomimizi, bütçemizi doğru planlamamız gerekiyordu. Biz bunları yapmaya çalıştık ve neticede bugün itibarıyla baktığımızda yılsonu itibarıyla baktığımızda İller Bankasına 15 milyon TL civarında bir borcumuz kalmış olacak yani İller Bankası bizim şu anda tek borçlu olduğumuz kurumdur ve bunun dışında borçlandığımız bir kurum henüz yok, borçlanmayla ilgili zaman zaman şu söylenebiliyor yani borçlanmaktan korkulmasın,  borçlanmanın önü açılsın, borçlanılsın, belediye meclisinde de zaman zaman arkadaşlar bu eleştiriyi getiriyor, biz borçlanmaktan falan korkmuyorum, borçlanmanın mantıklı, doğru yapılması ve yurttaşa doğru hizmet etmesi gerektiğini düşündüğümüz yapılarla borçlanılması gerektiğine inanıyoruz yani bunlar nedir, altyapı sorunları için çözüm üretilmesi, altyapının çözümsüz hiçbir noktasının kalmamış olması ve alt yapı bittikten sonra da vatandaşımızın ihtiyaç önceliklerini değerlendirerek, yapılması gerekiyorsa bina yapılması ve borçlanılması gerekiyorsa borçlanılması bunun dışında biz geçtiğimiz 5 yıl içinde Burdur Belediyesinin envanterini güçlendirdik, Burdur Belediyesinin alet, edevat, ekipmanını, kendi kendine iş görebilir ve yetebilir noktaya gelmesini sağladık aslında bu çok önemliydi bizim için düzgün atölyelerin yapılması, iş makinelerinin tamamlanması, eskilerinin tamamen yenilenmiş olması hatta sıfırdan bir filo kurulmuş olması bizim en büyük tasarrufumuz ve borçlanmayı mantıklı yaptığımızın göstergesiydi. Biz bu disiplini bozmayacağız, yapmaya devam edeceğiz. tabi burada neler yaptığımıza gelinecek olursa, 2019 yılı içinde daha doğru 2018 yılı sonunda başladığımız otobüs terminalimizi 2019 yılı içinde tamamladık. Otogarımızda ciddi sorunlar vardı, bu sorunları giderdik, şu anda hem içindeki esnaf arkadaşlarımız, çalışan personelimiz, ilimize gelen veya ilimizden uğurladığımız yurttaşlarımızın otogarla ilgili düşüncesini zaten sizler duyuyorsunuz” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bizim, tek, hedefimiz, halkımıza, hizmet.,
Yorumlar
Haber Yazılımı