Haber Detayı
23 Kasım 2019 - Cumartesi 00:17
 
BAŞKAN ERCENGİZ YEREL YÖNETİMLER TOPLANTISINA KATILDI
BAŞKAN ERCENGİZ YEREL YÖNETİMLER TOPLANTISINA KATILDI
- Haberi
BAŞKAN ERCENGİZ YEREL YÖNETİMLER TOPLANTISINA KATILDI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığında, CHP İzmir’de “Kardeş Kentler, Çağdaş Kentliler” sloganıyla Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Toplantısına katıldı.
 
Başkan Ercengiz “Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler” buluşması için Sayın Genel Başkanımız kışıçdaroğlu Başkanlığında Tunç Soyer Başkanımızın evsahipliğinde tüm belediye başkanları İzmir’deyiz.”
 
Video Görüntüyü link’den izleye bilirsiniz, https://www.facebook.com/K.Kilicdaroglu/videos/658833047856519/
 
CHP Belediye Başkanlarınında katıldığı Toplantıya “Kardeş Kentler, Çağdaş Kentliler” sloganıyla CHP İzmir’de gerçekleşen Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşmasının Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında ikinci günü başladı.
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu “İki örnek vereceğim, İstanbul ve Ankara belediyelerimiz yalnızca 7 ayda bütçe fazlası verdi. 25 yıl içinde yapılan israfı düşünün. Harcanan paraları düşünün. Bir başkent başkent kimliğinden uzaklaştırıldı, bir kasabaya dönüştü neredeyse. Yüksek binaların olması oranın başkent olduğu anlamına gelmez. Orada siz vatandaşla güven içinde bir yönetim yapıyor musunuz? Ankara’nın kültürünü bütün dünyaya tanıtıyor musunuz? Tanıtmıyorsanız olmaz. Biz bunu yapıyoruz. Rica’yi de 25 yıl sonra kazandık. Seçimlerden sonra 820 bin lira borç ödendi, 600 bin lira da tasarruf yapıldı. O sebepten sizlere teşekkür ediyorum. Verdiğiniz mücadele bu ülkenin her insanına helal olsun dedirtecek. Size bir teşekkürüm daha var; şeffaflık. Belediye meclis toplantılarını canlı yapıyorsunuz. Düne kadar saydamlık denen bir kavram yoktu. Onların belediyelerinden bu yanıtı alamıyoruz ama bizim belediyelerimiz şeffaflık konusunda üstlerine düşeni yapıyorlar. Bu da bir ilktir.”
 
“Ekonomik krizin sosyal ve toplumsal sonuçları var. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler cepleri için çalıştılar. Sadece cebi için çalıştı, vatandaş için değil. Geldiğimiz ekonomik krizin geniş halk kitlelerini vurduğunu görüyoruz. Türkiye, toplu intiharların olduğu bir sürece girdi. Bizim belediye başkanlarımız sosyal yardımları belirli çerçeveler etrafında hayata geçirmeye başladılar. Bu da bizim için çok değerlidir. Bir örnek vereceğim, İBB’den. Bu yıl dar gelirli yoksul 30 bin üniversite öğrencisine yardım yapılacak. Miktarı 96 milyon lira. Nereden buldu bu parayı? İsrafı önleyerek. Geliri bir yerden artmadı, israfı kesti, dar gelirli ailelerin üniversitede okuyan çocuklarına veriyor. Bu toplumsal barış açısından son derece değerlidir. İsrafı önlüyoruz, tasarrufları halk için kullanıyoruz.”
 
“Bin liranın emekli aylığı alan var mı yok mu tartışması çıktı. Rakam verdim, 847 bin 643 kişi. Dediler ki böyle bir şey yok. Bakın değerli arkadaşlarım, bu sosyal güvenlik kurumunun Eylül 2019 tarihli tablosu. Ben doğruları söyledikçe onlar yalanla halkı kandırmaya çalışıyorlar.”
Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, ERCENGİZ, YEREL, YÖNETİMLER, TOPLANTISINA, KATILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı