Haber Detayı
23 Kasım 2019 - Cumartesi 00:12
 
VALİ ŞILDAK’TAN YEŞİLOVA İLÇESİNE ZİYARET
VALİ ŞILDAK’TAN YEŞİLOVA İLÇESİNE ZİYARET
- Haberi
VALİ ŞILDAK’TAN YEŞİLOVA İLÇESİNE ZİYARET

Vali Hasan Şıldak, programı kapsamında Yeşilova İlçesine ziyarette bulundu.

 

Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantılar yapmak üzere Yeşilova İlçesine giden Vali Hasan Şıldak ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti.

Kaymakam Abdulhamit Karaca ve İlçe Müdürleri tarafından karşılanan Vali Şıldak, Kaymakamlık ziyareti sonrası İlçe Kaymakamları ve Güvenlik Birim Amirlerinin katılımıyla gerçekleşen “İl Güvenlik ve Genişletilmiş Asayiş Toplantısına” başkanlık etti. Toplantının ardından Yeşilova Cumhuriyet Savcısı Gökhan Karaağaç ve Adliyede görevli Savcı ve Hakimleri ziyaret eden, Hükümet Konağındaki birimleri gezen Vali Şıldak, vatandaşlar ve görevi başındaki personelle sohbet ederek bir süre görüştü.
Yeşilova programına güvenlik birimlerini ziyaretle devam eden Vali Şıldak, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına ziyarette bulunarak İlçenin genel asayiş durumuyla ilgili bilgi aldı.

Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Halk Eğitim Merkezine ziyaret gerçekleştiren Vali Şıldak, İlçedeki turizm hareketliliğinden İlçe halkının daha fazla istifade etmesi ve yeni istihdam alanlarının oluşması amacıyla, bizzat talimatlarıyla açılan hediyelik eşya kursuna katılan kursiyerlerle bir araya geldi.

Bir süre kursiyerlerle sohbet eden, yaptıkları hediyelik eşyaları inceleyen Vali Şıldak, kursiyerlerin talebi üzerine Yeşilova’da bir kadın kooperatifinin kurulmasını sağlayacaklarını ifade etti.
Bu ziyaretin ardından İlçe Pazarını gezerek esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

Yeşilova programının son bölümünde Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla yapılan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) toplantısına başkanlık eden Vali Hasan Şıldak, bu toplantı sonrası İlçe Okul Müdürleri ve Öğretmenlerle toplantı yaptı. Yapımı devam eden Mahir İz Ortaokulu İnşaatında incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 

Vali Hasan Şıldak BİGEP kapsamında gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada;

BİGEP PROJESİ ÜZERİNDEKİ İLGİ ALAKAMIZI KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRMELİYİZ
“Benim bu toplantı çerçevesinde vurgulamak istediklerimi sizlerle paylaşayım. Bizler tarafından, kaymakamlarımız ve ilçe müdürlerimiz tarafından Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) üzerindeki ilgimizi kesintisiz bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor. Bu kanaati oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu projenin gelip geçici bir şey olmadığını, özellikle bu yıl en temel meselemiz olduğunu, üzerinde en çok çalışacağımız konunun bu olduğunu vurguladık ve bunun bu yılla da sınırlı kalmayıp aslında Burdur’da rehberliğine ihtiyaç duyulan bir proje olarak uzun bir süre uygulanmasının da arzu edilmesi gerektiğini şu an görebiliyoruz aslında.

Demek istediğim, her düzeyde okullarımızın takibi, desteklenmesi, projenin izlenmesi, motivasyon destekli çalışmalar, ziyaretler, toplantılar sürekli olarak devam etmelidir. Burada gördük ki başarılı çocuklarımız var. Bunlar artık İl düzeyinde değil Türkiye düzeyinde başarılı çocuklarımız. Bunları da artık bu ortak sınavların ilk sonuçlarıyla birlikte daha bir teşvik etmek, diğer çocuklarımıza da örneklik teşvik edecek şekilde onları küçük hediyelerle ya da belli sosyal ortamlarda tutarak yemek daveti, sinema gibi teşvik edici özendirici hamleler yapabiliriz.

Tesadüflerle karşı karşıya olmadığımızı da ifade etmek istiyorum. Tamamen şartlara bağlı, yapılan çalışmalara bağlı sonuçlar önümüze geliyor. Aslında bu sonuçlar son merkezi sınav olan Haziran 2019 sınavlarından çok farklı değil. Sınavların zorluk dereceleri, seviyeleri farklı olabilir ama genel itibariyle hem ilçeleri sıralamalar, hem de okul başarılarının birbiriyle örtüştüğünü görüyoruz.

İlçe ziyaretleri kapsamında da bu şekilde bir araya gelmemiz, ortak değerlendirme yapmamız son derece önemli. Hem farklı uygulamaları yerinde görme, her ilçenin farklı bir ruhu oluyor, orada bunu yakalama. Oradaki tipik özellikleri görebilme biz idareciler için aslında güzel fırsat sunuyor. Bunu yapmakla doğru bir karar verdiğimizi burada gördük.

KİLİT ROLDE OLAN KİŞİLERİN, OKUL MÜDÜRLERİ OLDUĞUNU TEKRARLAMAK İSTİYORUZ.
Okul müdürleri içerisinde, okul ziyaretlerinde gördüğümüz kadarıyla çok gayretli, çok istekli, işin tamamen esasını kavrayarak koşturan gayret gösteren müdürlerimiz var. Burada dengeyi sağlayıp çıtayı hep yukarıda tutup yeterince motive olmamış olanları da en kısa sürede bu halkaya eklemek lazım. Bize gerekli olan o samimi gayrettir. Çünkü BİGEP topyekûn başarıyı hedefleyen bir projedir. Sadece başarılı öğrencileri, başarılı okulları öne çıkarmakla yetinmememiz lazım.

Ortak sınavların sonuçları üzerinde de durmak gerekiyor. İlk sınav sonuçlarının alınmasından itibaren hemen iyi bir şekilde tespitler yapıp, o tespitlerin gereğini yapma noktasında harekete geçmemiz gerekiyor. Bunun yanında destekleme kurslarını da iyi bir şekilde incelemek lazım, denetlemek lazım. Kurs açıyor olmak için, orada kursu var göstermek için kurs açmayalım. İhtiyaçsa açalım. Açılmışsa da bunun altını doldurmak ve hakkını vermek lazım.

Bütün arkadaşlarımız içten bir gayret göstererek projeye sarıldık dört elle götürüyoruz. Hepimizin amacı başarılı olmak, bundan daha önemlisi bunun için yola çıkmak, istemek, niyet etmek, gayret göstermek. Herkesin elinden geleni değil elinden gelenin fazlasını yaptığını bugün gördüm. Her birinize çok teşekkür ediyorum. Zaten kaymakamlarımızın ilçe yöneticisi olarak hem de ilçe milli eğitim müdürlerimizin bu konuya inanmasıyla destek vermesiyle ve çok destek vermesiyle bu işte başarılı olabiliriz. Yoksa İl Merkezinin, bizlerin istemesi gayret etmesi yetmez. Geniş bir aile olarak, bir takımın inanmış üyeleri olarak o ruhu hep birlikte hissediyoruz ve amacımız Burdur’da eğitim alanında oluşturacağımız bu olumlu atmosfer, aslında bütün alanları zincirleme olarak etkileyecek.

YÖNETİCİ İNSANLARI MUTLU EDEN KİŞİDİR. NE KADAR MUTLULUK YAYIYORSANIZ TOPLUMA YÖNETİM O KADAR BAŞARILI DEMEKTİR.
Eğitim alanındaki oluşacak pozitif atmosfer, başarı duygusunu yaşama, o lezzeti alma, o hazzı yaşama hiçbir alanda, hiçbir sektördeki duruma benzemeyecektir. Çünkü herkesin bir öğrencisi var, her evden bir öğrenci var. O nedenle topluma yaygın bir enerji yüklemesi yapıyoruz aynı zamanda. Yönetici insanları mutlu eden kişidir. Ne kadar mutluluk yayıyorsanız topluma yönetim o kadar başarılı demektir. Yönetim sorun çıkarmaz, kendisi sorunun göbeğinde olmaz, sorun çözer, pratik çözer, sonuç odaklı, iş odaklı çalışır. Bunu yapıyoruz. Planlı çalışıyoruz. Düzenli çalışıyoruz.

Tekrar ifade ediyorum, ilk sınav sonuçlarının çıktılarını almak çok önemli. Bu bizim için çok büyük bir fırsat, tespitlerden yola çıkarak tedaviye yönelmemiz lazım. Küçük küçük bulacağımız analiz sonucu, elde edeceğimiz sonuçların tedavisi, rehabilitasyonu çok önemli. Çabalarımızın muhakkak surette bir sonucu olacak. Hasta psikolojisinden çıktık iyileşiyoruz. İlaç kullanıyoruz, tedavi görüyoruz. Burdur’un eğitimine müdahale ediyoruz. Bunun sonucu bir haftada, bir ayda, üç ayda olmaz. Ama altı ayda, sekiz ayda olur. Bu proje birkaç yılda uygulandığı takdirde kesinlikle sonuçları olacaktır. Çünkü çok kapsamlı bir uygulama yapıyoruz.

İlimizde toplum olarak Burdur’un eğitim çizgisinin grafiğinin tekrar yukarı doğru bir sıçrama göstermesi beklentisi hakim. Biz il yöneticileri olarak bu mesajı aldık. Bunu destekleyen bazı gözlemlerimiz var. Okullarımızdaki enerjinin tükenmiş olduğu, sistemdeki negatif faktörlerin de öğretmenimizi yeterince motive etmemesinden kaynaklı ve bazı yerel ölçekli imkansızlıklar, yetersizlikler ve eksiklikler sebebiyle bir türlü enerjinin yükseltilemediği bir eğitim alanı gördük Burdur’da.
Bunu değiştirmek, bu alanda bir enerji oluşturmak, bir hareketlilik oluşturmak adına 2023 vizyonunda belirlenen hedefleri de kapsayacak, o canlılığı, o coşkuyu meydana getirmek için bu projenin bir fırsat olmasını sağlamaya çalıştık.

Aslında projeler planlı çalışmayı, bir hedef belirleyip buna odaklanmayı sağlayan araçtır. Proje çatısı altında yapılan çalışmalar, topyekün bir çalışma disiplini gerektirdiği için planlı sistematik, takip ve izlemeyi de muhakkak içinde barındıran düzenli bir çalışma ortamı sağlar. Projenin bu imkan sağlaması, bu yapısı itibariyle BİGEP aslında Burdur için eğitim alanındaki gerek genel, gerekse özeldeki, yerel ölçekteki sorunların tespiti ve tedavi edilmesi açısından büyük bir fırsat. Hepimiz için bir fırsat.

Bizler bu proje vasıtasıyla istediğimizi elde edeceğimizi düşünüyoruz, eğitim kadromuza güveniyoruz. Bu doğrultuda çalışarak, çaba göstererek önem vererek hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: VALİ, ŞILDAK’TAN, YEŞİLOVA, İLÇESİNE, ZİYARET,
Yorumlar
Haber Yazılımı