Haber Detayı
03 Ocak 2022 - Pazartesi 15:29
 
TKDK BURDUR, 2021 YILINI REKOR BAŞARIYLA UĞURLADI
TKDK BURDUR, 2021 YILINI REKOR BAŞARIYLA UĞURLADI
- Haberi
TKDK BURDUR, 2021 YILINI REKOR BAŞARIYLA UĞURLADI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğü tarafından 2021 yılında 192 milyon lira yatırım tutarlı 46 projeye 36 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü, 2021 yılını Burdur tarihindeki rekor başarıyla tamamladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, geride bıraktığımız 2021 yılını Burdur tarihindeki rekor başarıyla tamamlamanın sevincini ve gururu yaşadıklarını ifade etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran; ‘’Çiftçiler; güneş batana kadar değil, iş bitene kadar çalışırlar. Biz de TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü olarak 2021 yılının son gününde dahi mesai kavramı gözetmeksizin canla başla ödemelerini tamamladığımız projelerle, yıl bitene kadar değil fon bitene kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kuruluş amacımız olan; Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye’de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlama misyonu ve vizyonu çerçevesinde, 2021 yılında başvurusunu kabul ettiğimiz 192 milyonluk yatırım tutarına sahip 52 adet projenin incelemelerini tamamlayarak yatırım sahiplerimizle sözleşme imzalama nihayetine getirdiğimiz bu süreçte, daha önceki çağrı dönemlerini de kapsayan toplam 46 projeye yaklaşık 36 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirerek içinde bulunduğumuz yılı Burdur tarihindeki rekor başarıyla tamamlamanın sevincini ve gururu yaşıyoruz.” dedi.

Yıldıran açıklamasında şunları kaydetti;

“Bir yandan bu haklı gururu yaşarken bir yandan da başarının gerçek mimarları olan çiftçilerimizi ve girişimcilerimizi odak noktamıza koyduğumuzda, hayatın bisiklet binmeye benzediğini ve ilerlemek için pedal çevirmeye devam etmek zorunda olduğumuzu hep göz önünde bulundurmakta ve ülkemizde kırsal alanda yaşayan nüfusun önemli bir bölümün geçimlik tarımsal faaliyetlerde bulunduğunu benimsemekteyiz. İşte bu kapsamda yatırımlarımıza ve başarılarımıza yenilerini ekleme maksadıyla yeni yıla yeni çağrı dönemiyle başlayacağımızı siz değerli girişimcilerimizle paylaşmak isteriz. 16 Aralık 2021 tarihinde ön ilanını yayınladığımız ve en geç 2022 Şubat ayının ilk haftasında da çağrı ilan metnini yayınlayacağımız “ 302- Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbirine yönelik 11. Başvuru çağrı döneminde; tıbbi aromatik bitkilerin ekim-dikim ve işlenmesinden arıcılığa, zanaatkarlık ve katma değerli yerel ürün işletmelerinden kırsal turizme, su ürünleri yetiştiriciliğinden makine ekipman parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar hepsi birbirinden değerli sektörlere yatırım yaparak hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkesi kurumumuza davet ediyor, yeni yılın ülkemize ve sizlere mutluluklar getirmesini diliyoruz’’

Kaynak: Editör:
Etiketler: TKDK, BURDUR,, 2021, YILINI, REKOR, BAŞARIYLA, UĞURLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı