Haber Detayı
03 Ocak 2022 - Pazartesi 15:25
 
BURDURLU KAMYONCULARIN YABANCI NAKLİYECİ TEPKİSİ
BURDURLU KAMYONCULARIN YABANCI NAKLİYECİ TEPKİSİ
- Haberi
BURDURLU KAMYONCULARIN YABANCI NAKLİYECİ TEPKİSİ

Burdurlu kamyoncular, 17 yıldır nakliye işini yaptıkları Damla Sulama Boru Fabrikası’ndan şehir dışından gelen bir kamyonun nakliye yapmasına tepki gösterdi. Yabancı kamyoncu tepkiler üzerine yükünü boşaltıp geri döndü.

Burdur Organize Sanayi Bölgesi’nde damla sulama boruları üreten özel şirkete ait fabrikadan dün akşam saat 21.00 sıralarında yabancı bir kamyoncunun Mersin’e yük sardığını öğrenen Burdurlu kamyoncular Organize Sanayi Bölgesi’nde toplanarak duruma tepki gösterdi. Olay yerinde çok sayıda polis ekibi tedbir aldı.

S.S. 46 Nolu Burdur Organize Çevresi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Güven “Bu fabrikadan biz nakliye yapıyoruz. Gece Isparta’dan gelen arabalar ekmeğimize resmen el uzattı. Fiyat kırıyorlar. Yetkililerle görüşerek konuyu çözdük” dedi.

İl Genel Meclisi Üyesi ve Şoförler Esnaf odası Başkan Adayı Hasan Yalçın “Kooperatifin haberi olmadan başka bir nakliyeciye mal yüklenmiş. Arkadaşlar da ‘neden biz varken, dışarıdan gelen birisine mal sarılıyor’ diye isyan ediyorlar. Bu adamlar gece gündüz buranın kahrını çekiyor” diye konuştu.

Nakliyeci Ali Akbulut “İş yok deyip dün saat 4’te bizi gönderdiler. Kendimiz açız zaten. Gelmiş dışardaki adam ekmek götürüyor. Sen olsan ekmeğini paylaşır mısın, herkes burada ekmek peşinde” dedi.

Nakliyeci Ali Çiçek ise “Türkiye’nin her yerine 17 senedir hiçbir sorunsuz bu fabrikanın mallarını biz götürüyoruz. Yabancı bir arkadaşın gelip buradan mal sarmayı çok ayıp. Burada kooperatif olduğunu bildiği halde gelip mal sarıyor. Herkes ekmek peşinde” ifadelerini kullandı.

Burdur İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Körük’te fabrika önüne gelerek Kooperatif Başkanı İbrahim Güven ile görüşerek toplanan nakliyecilerin dağılmasını istedi. Mal yüklenen Isparta’dan gelen kamyonun boşaltılarak fabrikadan ayrılması üzerine Burdurlu kamyoncular fabrika önünden ayrıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BURDURLU, KAMYONCULARIN, YABANCI, NAKLİYECİ, TEPKİSİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı