Haber Detayı
13 Temmuz 2021 - Salı 10:55
 
SAZLIK YANGININDA DOĞADA YAŞAYAN CANLILARDA YAŞAMLARINI YİTİRDİ
SAZLIK YANGININDA DOĞADA YAŞAYAN CANLILARDA YAŞAMLARINI YİTİRDİ
- Haberi
SAZLIK YANGININDA DOĞADA YAŞAYAN CANLILARDA YAŞAMLARINI YİTİRDİ

Burdur’da bir düğünde atılan havai fişeğin neden olduğu sazlık alandaki yangından geriye bu görüntüler kaldı. Yangında sazlık alanda yaşayan canlılarda yanarak can verdi.

Duyarsız vatandaşların neden olduğu yangınların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Burdur’da gerçekleştirilen bir düğünde görsel şölen sergilemek isteyen bir kaç kişi yanlarında getirdikleri havai fişekleri Burdur gölü kenarındaki sazlık alanın yanından atmaya başladı. Fişeklerden biri ise çok havalanmadan yere düştü. Düşen fişek sazlık alanda yangına neden oldu. 10 hektarlık alanda etkili olan yangın itfaiye ve orman ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının ardından ise yürekleri yakan o görüntüler kaldı. Birçok göçmen kuşa ve canlıya ev sahipliği yapan Burdur Gölü kenarındaki sazlık alanda yaşayan birçok canlıda yangında yanarak can verdi.

“Üzüntü verici”

Yanan alanın haberini yapmak için alanda bulunan Gazetemiz Muhabiri Muhammet Fatih Başcı: “Dün akşam Burdur Gölü kıyısında çıkan sazlık yangınını gündüz gözüyle görüntülemek için göl kıyısına geldik. Geldiğimizde de böyle bir yılanla karşılaştık. Yangından kaçamayarak bu hale gelmiş. Üzüntü verici.” dedi.

“İnsanların en güzel günlerini zehir etmeyelim”

Göl kenarındaki Çendik Motel Düğün Salonlarının işletmecisi Anıl Şahin ise şunları söyledi; “Öncelikle Çendik Motel Düğün Salonları İşletmesi olarak dün akşam bu bölümde çıkan yangından dolayı çok üzgünüz. Yapılan programlardan dolayı tüm bu doğadaki güzellik yine canlıların yaşamlarını kaybetmesi biz eve tüm çalışanlarımıza büyük üzüntü verdi. Bu konuyla ilgili çok sıkıntılar yaşıyoruz. Bizim de işletmeler olarak tem amacımız bilinçsiz insanların, düğüne katılan bilinçsiz davetlilerin bu tarz organizasyonları yapmaması. Biz işletme olarak, Çendik Motel Düğün Salonları işletmesi olarak buralarda tüm düğün organizasyonlarında bunlar insanların en mutlu, en özel günleri havai fişek gösterisine bu Sakarya’daki yangından dolayı, insanlarımızı kaybettiğimiz için havai fişek atımı yapmıyoruz. Hiçbir salona da bunu önermiyoruz. Bununla ilgili tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Burası Burdur’un en güzel alanlarından bir tanesi içinde kuşların, doğada nadir bulunabilen hayvanların yaşadığı yer. Burada da bunları korumamız gerekirken bu tarz organizasyonlarla, herhangi bir problem yaşamamak için lütfen daha duyarlı olalım. Bunların geri dönüşümü, tekrar telafisi olmayan şeyler. En mutlu, en özel günlerimizi kesinlikle boşa çevirmeyelim. Yangın anında da yine bizim müdahale ekibimiz, çalışan personelimiz, hortumlarla yine yangın tüpleriyle bu bölüme müdahale etmeye çalıştık. Yine İtfaiyemizin, Orman Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımızın müdahaleleriyle çok şükür işletmemizde biz zarar oluşmadan bu şekilde telaşeyi de atlatmış olduk. Kesinlikle havai fişek olayına karşıyız, atmayalım. Mümkünse bununla ilgili insanların en güzel günlerini zehir etmeyelim. Havai fişekten uzak duralım.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAZLIK, YANGININDA, DOĞADA, YAŞAYAN, CANLILARDA, YAŞAMLARINI, YİTİRDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı