Haber Detayı
14 Ağustos 2022 - Pazar 23:07
 
NİYAZLAR KÖYÜ’NDE AŞURE PROGRAMI
NİYAZLAR KÖYÜ’NDE AŞURE PROGRAMI
- Haberi
NİYAZLAR KÖYÜ’NDE AŞURE PROGRAMI

Burdur’un Yeşilova ilçesine bağlı Niyazlar köyünde aşure günü programı düzenlendi. Burdur Valisi Ali Arslantaş’da Niyazlar Köyü’ndeki Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure programına katıldı.

Niyazlar Köyü Cem Evinde düzenlenen programın başında Niyazi Baba Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Hulki Aytar, Niyazlar Köyü Alevi Dedesi Halil İbrahim Yılmaz, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Yeşilova Kaymakam V. Erdem Yenisoy, Milletvekili Mehmet Göker, Milletvekili Bayram Özçelik ve Vali Ali Arslantaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından aşure ve pilav ikramı ile program sona erdi.

Vali Arslantaş yaptığı konuşmada, “Muharrem orucunu tutup bizi bugünlere eriştiren, bizi aynı çatı, aynı sofrada bir araya getiren rabbime hamd olsun. Rabbim hepimizin Muharrem ayında tuttuğu oruçları kabul etsin. Hz. Ali gibi, Hz. Fatma anamız gibi oruç tutmayı nasip etsin diyorum. Bu aşure etkinliğiniz de sizlerle bir arada bulunmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyorum. Aşure içerisinde her türlü nebatın tohumunun bulunduğu ve toplumun yapısını gösteren. Hep birlikte çok lezzetli bir yemek. İnsanda toplum içerisinde yaşıyor ancak aşure gibi birbirimize hemhal olur birbirimize sımsıkı sarılırsak Türk Milletine yakışır bir toplum oluruz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: NİYAZLAR, KÖYÜ’NDE, AŞURE, PROGRAMI,
Yorumlar
Haber Yazılımı