Haber Detayı
29 Kasım 2019 - Cuma 16:03
 
MAKÜ Spor'da Eğitim ve Futbol iç içe
MAKÜ Spor'da Eğitim ve Futbol iç içe
- Haberi
MAKÜ Spor'da Eğitim ve Futbol iç içe

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7’inci grupta Burdur’u temsil eden iki kulüpten birisi olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü (MAKÜ Spor)’un kadrosundaki oyuncuların tümü Üniversitede öğrenci.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7’inci grupta Bucak Belediyesi Oğuzhansporla birlikte Burdur’u temsil eden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü (MAKÜ Spor)’nün kadrosundaki 31 futbolcudan 25’i Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, 2’si aynı bölümde Yüksek Lisans yapıyor, bir futbolcu Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi, bir futbolcu Acil Afet ve Acil Yardım Bölümünde öğrenim görüyor, bir futbolcu Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Basın Yayıncılık Bölümü, bir futbolcu ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi.

Takım Kaptanı ve Spor Bilimleri Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Akın Aykın (25); “bu kulüpte beşinci senem. Dört senedir kaptanlığını yapıyorum. Daha önce Antalyaspor, Tavşanlı Linyitspor gibi kulüplerde oynadım. Futbolun içerisinde 15 seneyi doldurdum. Şu anda elimizden geldiğince takımımıza katkı vermeye çalışıyorum” dedi.

‘EĞİTİMİN İÇİNDE SPOR, SPORUN İÇİNDE DE EĞİTİM’

Eğitimle futbolu birarada götürdüğünü söyleyen Aykın; “hem eğitimin, hem sporun içerisinde olmaya çalışıyoruz. İkisi birarada gimiyor diyen ailelere küçük bir hatırlatma yapalım. Eğitimin içinde her zaman spor, sporun içinde de her zaman eğitim mevcut. Böyle düşünen ailelerimizi bu zihniyetten uzaklaştırabilirsek biz eğitimciler olarak çok memnun kalırız. İnşallah aileler çocuklarının hem eğitimine hem de sporuna önem verirler. Böylece geleceğe hayırlı evlatlar ve başarılı sporcular yetiştirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

DHA’ya konuşan Aykın, yüksek lisansını tamamladıktan sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne akademisyen olarak hizmet etmek istediğini belirtti.

‘HEDEFLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ’

Takım oyuncusu Cengizhan Yılmaz’da (25): “bu takıma 5 yıldır hizmet ediyorum. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi mezunuyum. Yüksek lisansıma devam ediyorum. En başından beri inanarak çıktığımız bu yolda hedeflerimizi yerine getireceğiz” dedi.

Yılmaz; “hem eğitimi, hem sporu birarada götürüyoruz. Bazen fedakarlık yapmak gerekiyor biz bu fedakarlıkları fazlasıyla yaptık” diye konuştu.

‘ÇOK MUTLU VE HUZURLU BİR ORTAM VAR’

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Alişan Şimşek (21)’de; “Burdurluyum. Bu memleketin çocuğuyum. Burada çok mutlu ve huzurlu bir ortam var” dedi.

Antalya Şimşeksor u12 takımında futbola başladığını söyleyen Şimşek; “daha sonra Bucaspor Altyapısına transfer oldum. Daha sonra Bölgesel Amatör Lig’te Konyaaltı Spor’da oynadım. Üniversiteyi kazanınca Maküspor’a transfer oldum” dedi.

‘BURADA GAYET MUTLUYUZ’

Çocukluğundan bu yana kendisine okul veya futboldan birisini tercih edilmesi yönünde telkinde bulunulduğunu söyleyen Şimşek; “ama biz ikisinin bir arada götürüleceğini ispatladık. Mehmet Akif Erosy Üniversitesi öğrencisiyim. Takımımız tamamen öğrencilerdne kurulu bir ekip. Hedefimiz bu şehri ve bu okulu olabildiğince iyi bir şekilde temsil etmek. Burda gayet mutluyuz.

Burada büyük bir sirkülasyon var. Seneye ben mezun olacağım. Okulu ve futbolu beraber devam ettirmeye çalışıyorum. Ben 12 yaşında futbola başladım ailemden ayrılarak. Bize bu ikisinin birarada gitmeyeceğini söylediler ama biz ikisinin birarada gideceğini söyledik. Futbolun bilimsel tarafını yaşımız ilerleyinceye kadar sahaya yansıtacağımızı söyledik. Ailelere tavsiyem  futbol ve eğitim ikisi birarada götürülmeyecek birşey değil. Aileler ikisini birarada götürmeleri için çocuklarına destek olsunlar. Doğru ortam ve doğru insanları bulduğunuz zaman çok mutlu oluyorsunuz. Makü’de böyle bir ortam var” diye konuştu.

‘EĞİTİM VE FUTBOL ÇOK İYİ GİDİYOR’

Futbola Denizlispor altyapısında 11 yaşında başladığını söyleyen 23 yaşındaki Aşkın Çetin’de; “20 yaşına kadar Denizlispor altyapısında oynadım. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazandım. İlk senemde Bölgesel Amatör Ligde Bucak Belediyesi Oğuzhanspor’da şampiyonluk yaşadım. Aksaray Belediyespor, Serinhisar ve Sandıklıspor’da oynadım. Bu sene okul takımında oynamak nasip oldu” dedi.

Çetin; “takım olarak genç oyunculara sahibiz. mücadele eden koşan bir takımımız var. Hedefimiz Burdur’u Mehmet Akif Ersoy Ünviersitesini en iyi şekilde temsil etmek. Eğitim ve futbol çok iyi gidiyor. Hocalarımız çok anlayışlı. Derslerimize giriyoruz, sporumuzu yapıyoruz. şimdi Maküspor’da futbolcu olarak hizmet ediyorum. Mezun olduktan sonra Yüksek Lisans yapıp okuluma akademisyen olarak hizmet etmek istiyorum hedefim bu. İnşallah hedeflediğimiz yerlere geliriz” diye konuştu.

‘MADDİ ANLAMDA BİR DESTEĞİMİZ YOK’ 

Takımın yaş ortalamasının 21 olduğunu söyleyen Maküspor Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Mustafa Kılınç ise; “futbolcularımızın tamamı öğrenci.Yaş ortalaması olarak Türkiye’nin en alt yaş grubuna sahip bir takımız. Bölgesel Amatör Ligin ruhuna sahip bir takıma sahibiz. Amatörce bu işi dert edinmiş arkdaşlarımız. Bu lig çetin bir lig. Elbette oldukça fazla maddi anlamda ekonominin çok döndüği bir lig ama bu arkadaşlarımız sadece ve sadece Üniversitenin adını en iyi  şekilde duyurmak, Burdur’u en iyi şekilde temsil etmek adına onurlarıyla mücadele ediyorlar. Türkiye’nin en az bütçesine sahip bir takımız” diye konuştu.

Kılınç; “Biz Akif’in üniversitesiyiz, Akifin adına yakışır bir futbol ortaya koymaya çalışıyoruz. Şu andaki yerimiz kimseyi aldatmasın. Futbol mantalitesi olarak olumlu sinyaller veren ve seyir zevki olarakta oldukça yüksek maçlar oynayan genç bir takımız.

Ligde şu an gençlere en fazla süre veren takım olma özelliğini koruyoruz. Centilmenlikte de birinci sıradayız. Bu çocuklar sadece ve sadece onurlarıyla hiç bir destek olmadan mücadele ediyorlar.

Burdur takımıyız ama hiç bir desteğimiz yok. Sadece Sayın Rektörümüz ve Üniversite yönetiminin  verdiği özel destekler var ancak onlarda bir yere kadar. Gönül isterdi ki Burdur maddi anlamda takıma sahip çıksın. Burdur takımını desteklesin. Ancak maddi anlamda bir desteğimiz yok. Ne olursa olsun bütün olumsuz şartlara rağmen en iyi şekilde mücadele edip Burdur’a uygun bir takım olarak sezonun sonunu getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MAKÜ, Spor'da, Eğitim, ve, Futbol, iç, içe,
Yorumlar
Haber Yazılımı