Haber Detayı
29 Kasım 2019 - Cuma 15:47
 
Başkan Ercengiz; TOKİ için tulumbaya suyu ilk döken olduk
Başkan Ercengiz; TOKİ için tulumbaya suyu ilk döken olduk
- Haberi
Başkan Ercengiz; TOKİ için tulumbaya suyu ilk döken olduk

TOKİ binaları yükselmeye devam ediyor. TOKİ Bozkurt Mahallesi’ne Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 655 konut inşa ediliyor.

Vatandaşın lehine 9 bin metrekarelik bir alanı bedelsiz verdiklerini ifade eden Başkan Ercengiz, yapımı devam eden TOKİ çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Şu anda birçok katın yapıldığını belirten Başkan Ercengiz, bütün inşaatın 30’u geçildiği zaman satış ilanlarına çıkılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, TOKİ çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada;

“TOKİ’de şu anda blokların yükseldiğini görüyoruz. TOKİ bizim için 3-4 yıllık emeğin karşılığı. Biz Burdur Belediyesi olarak tulumbaya ilk suyu döken olduk ve bir söz verip bunun arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Çünkü bunun gerekli kararlarını meclistende aldık. Vatandaşımız lehine 9 bin metrekare bir alanı bedelsiz vereceğimizi taahhüt ederek başlattığımız bu çalışma, Toplu Konut İdaresi tarafındanda kabul gördü. Önce projelendirme ardından vatandaşımızla, hak sahipleriyle masaya oturma, hak sahiplerinin ikna edilmesinden sonra vatandaşımıza verilecek dairelerin yapımına başlanılması, inşallah kısmet olursa da en geç Ocak ayı sonunda da ilk defa bu müjdeyide sizin aracılığınızla vermiş olalım. Ocak sonunda öncelikle hak sahiplerine kura çekilecek noktaya getirmiş olacağız. Ocak ayının sonunda hak sahiplerimiz kuralarını çekip, dairelerini belirlemiş olacaklar. O belirlenen dairelerinde bedelsiz ve cüzi miktarlar altında veya üstünde belirlenen dairelerin sahipleri olacaklar. Zaten buna razı oldular. İmzayı attılar, tapu devirlerini yaptılar. Ocak ayının sonuna kadar vatandaşımız şu anda Depremevleri Bozkurt Mahallesi’nde yükselen binalar içerisinde hangi dairenin sahipleri olduklarının kurasını çekerek, dairelerin en kısa zamanda Toplu Konut İdaresi tarafından teslim alacaklar.

Başvuralar ne zaman yapılacak

Önce bu kuraları çekeceğiz. Önce hak sahiplerinin daireleri bir taraftan biterken bir taraftanda gördüğünüz gibi TOKİ  tarafından satışa sunulacak dairelerin yapımı devam ediyor. İnşaatlar tüm anlamda 30 seviyesini geçtikten sonra başvurular alınacak. Şu anda birçok kat yapıldı. Kargası bitti ama bütün inşaatın ince yapı dahil inşaatın 30’u geçildiği andan itibaren TOKİ tarafından satış için ilanlara çıkılacak. Bu da 2020 yılı içerisinde mutlaka hayata geçecek.”değerlendirmesi yaptı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Ercengiz;, TOKİ, için, tulumbaya, suyu, ilk, döken, olduk,
Yorumlar
Haber Yazılımı