Haber Detayı
30 Temmuz 2021 - Cuma 12:18
 
MAKÜ, ÖZBEKİSTAN İLE SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ
MAKÜ, ÖZBEKİSTAN İLE SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ
- Haberi
MAKÜ, ÖZBEKİSTAN İLE SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi kapsamında yürütmüş olduğu projeleri ülke sınırlarını aşan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Özbekistan’da bulunan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ve Andijan Tarım Üniversitesi Rektörleri ile iş adamlarını gerçekleştirdiği toplantıda bir araya getirdi.

Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Botir Sulaymonov, Andijan Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamilov Komiljonsobirovic, Özbekistan Tarım Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Husniddin Mardonov, Özbekistan Tarımsal Bilgi ve Yenilikler Sistemi (AKİS) Genel Müdürü Dr. Muhammed Sedat Kolcuoğlu, AKİS Genel Müdür Yardımcısı Saodat Rajabova, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, MAKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Doç. Dr. Ali Murat Alparslan ile Burdurlu işadamları ve üreticiler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar yaptı. Dalgar konuşmasında, “2017 yılından bu yana bir devlet politikası olarak yürüttüğümüz hayvancılık projesi kapsamında elde ettiğimiz deneyimleri Özbekistan’dan gelen konuklarımızla paylaştık ve birlikte iş birliği protokolü imzaladık. Kendileri Özbekistan’daki iş fırsatları hakkında Türkiye’deki iş insanları ve sektör temsilcileri ile görüşmek istediler. Bizde o nedenle bir toplantı organize ettik ve sizleri üniversitemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Programın verimli olmasını diliyor katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra konuşan Tarımsal Bilgi ve Yenilikler Sistemi (AKİS) Genel Müdürü Dr. Muhammed Sedat Kolcuoğlu, Özbekistan hayvancılığının gerçekleştirilen protokol ile MAKÜ’ye emanet olduğunu vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti: “Özbekistan Cumhurbaşkanının şöyle bir sözü var; her çalışmanızda Türkiye’deki çalışmaları örnek alın. Bizler de bu amaçla burada yer alıyoruz. Türkiye ile Özbekistan ilişkilerinin daha iyi, daha verimli olması için siz sektör temsilcileri ile buluşmayı ve iki ülke arasında yapılabilecek tarımsal ve hayvansal faaliyetleri görüşmek, konuşmak istedik. Burada Özbekistan Tarım Bakanlığı temsilcimiz ve rektörlerimiz bulunuyor. Umarım toplantı verimli bir şekilde gerçekleşir ve iki ülke ilişkileri gerçekleştirilen çalışmalarla daha da ileri seviyelere taşınır.”

Üniversite olarak Türkiye-Özbekistan arasında bir köprü olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ise hayvancılık alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Programda daha sonra İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Botir Sulaymonov, Andijan Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamilov Komiljonsobirovic, Özbekistan Tarım Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Husniddin Mardonov birer konuşma yaparak hem Özbekistan’da bulunan üniversiteler hakkında hem de Özbekistan’ın tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Milletvekili Bayram Özçelik ise MAKÜ’de imzaları atılan iş birliği protokolünün sadece imzadan çok daha fazlası olduğunu vurgulayarak Türkiye-MAKÜ-Özbekistan arasında hem ülke gelişimi adına önemli çalışmalar yapılacağına hem de üniversiteler arasında önemli iş birlikleri gerçekleştirileceğine gönülden inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından sektör temsilcileri kendilerini tanıttılar ve Türkiye-Özbekistan ilişkilerinde Burdur’dan sağlanabilecek destekler, gerçekleştirilebilecek iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Program sonunda Rektör Korkmaz ve protokol üyeleri tarafından Özbekistanlı konuklara hediye takdim edildi. Özbek konuklar da Rektör Korkmaz ve protokol üyelerine çeşitli hediyeler verdiler. Program toplu fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MAKÜ,, ÖZBEKİSTAN, İLE, SEKTÖR, TEMSİLCİLERİNİ, BİR, ARAYA, GETİRDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı