Haber Detayı
14 Eylül 2021 - Salı 16:16
 
MAKÜ'de PANDEMİ GÖLGESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU
MAKÜ'de PANDEMİ GÖLGESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU
- Haberi
MAKÜ'de PANDEMİ GÖLGESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) küresel salgın nedeniyle gerçekleştirilemeyen mezuniyet törenleri yapılmaya başlandı.

2019-2020 ve 2020-2021 akademik yıllarında mezun olan öğrenciler için mezuniyet törenleri başladı.

Merkezde ve ilçelerde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları için düzenlenen mezuniyet törenlerinin ilki Ağlasun Meslek Yüksekokulu’nda düzenlendi.

Ağlasun Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Kaymakam Tahir Demir, Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alparslan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy yaptı. Ulusoy konuşmasında; “Bu zorlu süreçte en büyük fedakarlığı sizler yaptınız. Okullarınızdan, arkadaşlarınızdan, yüz yüze eğitimden uzak kaldınız. Şimdi hayatınızda iyi başlangıçlar için güzel bir veda vakti. Artık kariyer basamaklarını tırmanmak için hazırsınız. Sizlere 30 yılı aşkın eğitimcilik hayatıma dayanarak tavsiyeler vermek istiyorum. Kariyerinizde inişler ve çıkışlar olabilir. İş hayatınızda da çoğu zaman mutlu bazen de mutsuz olabilirsiniz. Uzmanlaşacağınız konu ile ilgili yetkinliklerinizi kazanmanız zaman alabilir. Zaman içinde bunları aşabilirsiniz. Ama asıl önemli olan erdemli, ahlaklı, ilkeleri olan, hedefini bilen ve o doğrultuda emin adımlarla yürüyen bireyler olmanızdır. Görüyorum ki, geleceğimiz emin ellerde. Diplomanız yeni hayatınızda her kapıyı açan anahtarınız olsun.” dedi.

Ağlasun Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kırbaş da bir konuşma yaptı. Kırbaş konuşmasında; “Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl yüz yüze eğitime ara vererek eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam etmek durumunda kaldık. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, ülkemizde ilk kovid vakasının ortaya çıktığı andan itibaren çok hızlı bir şekilde hareket eden, uzaktan eğitim altyapısını devreye alan, eğitimi kesintisiz sürdüren, uygulamalı eğitimlerine dahi ara vermeden devam eden sayılı üniversiteler arasında yer alan üniversitemizin bir ferdi olmaktan büyük onur duyuyorum. “Bütün umudun gençliktedir” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi bizler de sizleri umudumuz, güvencemiz ve güçlü geleceğimiz olarak görüyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de sizleri istikbalimiz görüyoruz. Dün olduğu gibi bugün de mezun olduktan sonra da her zaman sizlerin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Mezuniyet okul yaşamınızın sonu, yeni hayatınızın başlangıcıdır.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ise; “Uzun bir ara oldu. Neredeyse 2 yıl sizlerden uzak kaldık. Hayatta karşılaşacağınız her türlü zorluk sizin açınızdan okul döneminde almış olduğunuz eğitim öğretim faaliyetlerinden kendi kişisel gelişim çalışmalarınızdan aldığınız bilgilerle geleceğinizi aydınlatacak çalışmalar sayesinde çözüm yolları ve çıkış yolları bulacaksınız. Hayatta sizin önünüze çıkacak zorluklar ya da başarısızlıklar size açılacak başka kapılar anlamına gelebilir. Belki hayatta başka alana yönelmeniz gerekebilir. Bunu da bir çıkış yolu olarak kabul ederseniz birçok zorluğu zaman içerisinde aştığınızı da göreceksiniz. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi mezunu olmak sizin açınızdan her zaman milli mücadelenin ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın güçlü sesi olmuş, bütün direnişin heyecanını yazmış olduğu şiirleriyle, vermiş olduğu vaazlarla ve yazılarıyla dile getirmiş Akif’in üniversitesinden mezun olmak birçok öğrenciden farklı olarak size ayrı bir misyon yüklüyor. Birçok arkadaşınızın gelemediğinin farkındayım. Siz gelemeyen arkadaşlarınızın da emanetini buraya getirdiniz. Bu mezuniyet hayatınızda hem üniversitemiz açısından hem sizin açınızdan da önemli bir nokta, bir iz olarak hafızamızda varlığını sürdürecek. İnanarak yolunuzda yürürseniz başaramamanız için hiçbir sebep yok. Başarı dediğimiz şey, kariyer basamaklarında hızla yukarı tırmanarak müdürler, genel müdürler olmak değil. Hayatın içerisinde sizin yaşamınızda, kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir anlam atlası oluşturup, oluşturamamanızla ilgili. Maddi başarılar elde edebilirsiniz belki, ama ülkesini, milletini, ulusunu düşünen, ülkesi için kafa yoran, insanlık için kafa yoran bireyler olmamız çok büyük anlam ifade ediyor. Sorumluluğumuz sadece maddi başarılar elde etmek değil, bu ülkeden ne zaman üzerimize vazife düşerse o anda atılarak “ben buradayım” diyerek sorumluluk üstlenmek, vazifeye talip olmak Anadolu Coğrafyasında özgür kalmamızın çok önemli yapı taşlarından birisi. Hepinize hayat boyu mutluluklar diliyorum. Sizlerin hayatta talip olacağınız her işin altından alnınızın akıyla kalkacağınıza güvenim tam. Bunun için dua ediyorum hepinize, Allah yolunuzu açık etsin, hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında 2019-2020 eğitim öğretim yılı okul birincisi Şeyma Şevik ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı okul birincisi Mehmet Ali Sarıkavak’a Rektör Korkmaz tarafından plaket verildi. Mezuniyet töreni, bölüm birincisi olan öğrencilere de plaket verilmesiyle devam etti. Daha sonra diploma takdimi yapılan törende, Öğrenci Andını okuyan öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Mezuniyet töreni canlı müzik eşliğinde öğrencilerin eğlencesi ile sona erdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MAKÜ'de, PANDEMİ, GÖLGESİNDE, MEZUNİYET, COŞKUSU,
Yorumlar
Haber Yazılımı