Haber Detayı
10 Ocak 2022 - Pazartesi 14:38
 
MAKÜ’DE BURDUR ULUSLARARASI KARDEŞLİK VE GENÇLİK PROJESİ
MAKÜ’DE BURDUR ULUSLARARASI KARDEŞLİK VE GENÇLİK PROJESİ
- Haberi
MAKÜ’DE BURDUR ULUSLARARASI KARDEŞLİK VE GENÇLİK PROJESİ

Burdur Uluslararası Kardeşlik ve Gençlik Projesi Açılışı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Avşar Han Sinema Salonunda gerçekleştirildi.

Kültür ve medeniyetler bilincini oluşturmak, ülkemizin kültür ve turizmini tanıtmak amacıyla Burdur Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen “Burdur Uluslararası Kardeşlik ve Gençlik Projesi Açılışı MAKÜ’de gerçekleştirildi.

Açılış toplantısına Burdur Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, MAKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, siyasi parti başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Burdur Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çakıcı yaptı. Çakıcı konuşmasında 8 ay sürecek olan projede 200 öğrenci hedeflediklerini, öğrencilerle yapılacak sportif faaliyetlerle fiziksel gelişmelerine katkı sağlayacaklarını, uluslararası ve yerli öğrencilerin akademik kariyerlerine katkı sağlayacaklarını, günümüzde önemi giderek artan temel afet ve ilkyardım eğitimlerinin verilmesi ile öğrencilerde afet bilincinin sağlanacağını, seminerler, oryantasyon gezileri, diksiyon dersleri gibi faaliyetlerin yapılacağını dile getirdi.

Proje tanıtım videosunun da izlendiği açılış program, Burdur Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi Tuncay Sakar’ın konuşması ile son buldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MAKÜ’DE, BURDUR, ULUSLARARASI, KARDEŞLİK, VE, GENÇLİK, PROJESİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı