Haber Detayı
10 Ocak 2022 - Pazartesi 14:35
 
HALKTAN KOPMUŞ SÖZLERİNE GÜNÜ GELDİĞİNDE BURDUR HALKI SANA HAK ETTİĞİN CEVABI VERECEKTİR
HALKTAN KOPMUŞ SÖZLERİNE GÜNÜ GELDİĞİNDE BURDUR HALKI SANA HAK ETTİĞİN CEVABI VERECEKTİR
- Haberi
HALKTAN KOPMUŞ SÖZLERİNE GÜNÜ GELDİĞİNDE BURDUR HALKI SANA HAK ETTİĞİN CEVABI VERECEKTİR

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye Belediyeler Birliği’nden talep ettiğimiz itfaiye aracının kazandırılması konusunda bize yakışanı yapmış olmamız belli ki birilerini rahatsız etmiş olmalı ki; sapı samanı karıştırdığı bir açıklamayla iktidar olmak ile devlet olmanın farkını anlayamadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Neden mi? Türkiye Belediyeler Birliği, belediyelerin bütçelerinden yapılan kesintilerle oluşan kaynağı yine belediyelerinin faaliyet ve ihtiyaçlarının karşılanmasında görevli olan bir birliktir. 1945’te dernek olarak kurulmuş, sonra da yasal statü ile birlik olmuş orada biriken kaynağı da hakkaniyetli paylaşması gereken birliğe, Burdur Belediyesi bugüne kadar hakkına düşen payı ödemiş ve zaman zaman da halkına hizmet noktasında haklı taleplerini birliğe iletmiştir. Yani birilerinin sandığı gibi bu birlik siyasi iktidarın arka bahçesi değil hepimizin ortak malıdır. Yasal yolla yapılan talebin maalesef bu il başkanı zihniyetinin yaygın hale geldiği bir ortamda muhtelif zorluklar çıkartılmış ve bölge milletvekili ile görüşerek Burdur’un ihtiyacı ve hakkı olan bu aracın kazandırılması için iş birliği talebinde bulunulmuştur. Bölge Milletvekili Sayın Özçelik’te elinden geleni yapmış, bu aracın Burdur’a kazandırılacağı bilgisi TBB tarafından bize verilmiştir. Biz de bu sevincimizi 5 Ocak’ta yapılan meclis toplantısında paylaşmış ve katkı sağlayan herkese teşekkür etmiştik. İhtiraslı il başkanı Burdur’umuza bugüne kadar kazandırılanlar için bize teşekkür etmesi gerekirken haberi bile olmadığı bu kazanımı da aklınca sahiplenmiş, kendi marifetleri gibi anlatmaya çalışmıştır. Hızını alamamış, mecliste alınan kararları kendi becerisi gibi anlatmaya çalışmıştır. Meclis üye sayımız yeterli olduğu halde oy birliği ile alınan kararlar için tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim.” dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi’nin dün yapmış olduğu basın açıklamasına yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in açıklaması şöyle;

“İçme suyu göl geçişi projesi revize edilerek 2022 yılında yeniden Burdur’un hizmetine sunulacaktır”

“Çok Değerli Hemşerilerim; Sizlerin teveccühü ile ikinci kez seçilerek 8 yıldır bu kadim kente hizmet etmeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere belediyecilik hizmetleri birçok etkene bağlı olarak yapılan ve ucu açık bir alandır. Dünyanın dört bir yanında belediyeler bulundukları yörenin yaşam koşullarına, beklentilerine belediye kaynaklarına ve yönetenlerin vizyonları ölçüsünde karşılık vermeye çalışır.  Belediye Başkanı ve çalışma arkadaşlarının vizyonunun yanı sıra kaynak yeterliliği yasalar ve günün şartları belediyecilik faaliyetlerinin en önemli bileşenleridir. 8 yıldır biz de sınırlı kaynakları en etkin şekilde kullanarak, gerektiğinde borçlanma talebini Belediye Meclisi’ne getirerek gerekçeleri ile birlikte anlatıp kamu bankalarından verilmediği durumda özel bankalardan kaynak alarak kullanmaktayız. İster seçilerek ister atanarak görevde olan kamu yetkilileri sorumsuz borçlanamaz, yapılan iş ve görevleri de kendi kaynaklarını kullanıyor gibi anlatamaz. 8 yıldır üst ve alt yapıda önemli yatırımlar yaptık, yaptırdık yapmaya da devam ediyoruz. Çöpü ve hayvansal atığı enerjiye çeviren; yalnızca yatırım değil aynı zamanda vizyondur. Zira devletin ve milletin cebinden bir kuruş harcamadan yap-işlet-devret yöntemi ile yapılmış devasa bir tesistir. Artık çöp değil lavanta kokan bir bölge cazibe merkezi olmuş ve devletimiz bu bölgede toplu konut yapımına bile başlamıştır. İçme suyu projesi bizzat Burdur Halkının yani bizlerin borçlandığı bir proje olup 2021 yılında geri ödemesi başlamıştır. Yani sanıldığı gibi DSİ tarafından hibe edilmemiştir. Atık su arıtma tesisi projemiz bitmek üzeredir. Önemli bir çevre sorunu daha çözümlenmektedir. Araç makine parkı tamamlanmış; özel kampüsü ve kendi enerjisini üreten bir belediye olarak birilerini zengin etmek yerine halkından aldığını halkına tekrar geri döndürmektedir. İçme suyu göl geçişi projesi revize edilerek 2022 yılında yeniden Burdur’un hizmetine sunulacaktır.

“İhtiraslı il başkanı Burdur’umuza bugüne kadar kazandırılanlar için bize teşekkür etmesi gerekirken haberi bile olmadığı bu kazanımı da aklınca sahiplenmiş”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Belediyeler Birliği’nden talep ettiğimiz itfaiye aracının kazandırılması konusunda bize yakışanı yapmış olmamız belli ki birilerini rahatsız etmiş olmalı ki; sapı samanı karıştırdığı bir açıklamayla iktidar olmak ile devlet olmanın farkını anlayamadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Neden mi? Türkiye Belediyeler Birliği, belediyelerin bütçelerinden yapılan kesintilerle oluşan kaynağı yine belediyelerinin faaliyet ve ihtiyaçlarının karşılanmasında görevli olan bir birliktir. 1945’te dernek olarak kurulmuş, sonra da yasal statü ile birlik olmuş orada biriken kaynağı da hakkaniyetli paylaşması gereken birliğe, Burdur Belediyesi bugüne kadar hakkına düşen payı ödemiş ve zaman zaman da halkına hizmet noktasında haklı taleplerini birliğe iletmiştir. Yani birilerinin sandığı gibi bu birlik siyasi iktidarın arka bahçesi değil hepimizin ortak malıdır. Yasal yolla yapılan talebin maalesef bu il başkanı zihniyetinin yaygın hale geldiği bir ortamda muhtelif zorluklar çıkartılmış ve bölge milletvekili ile görüşerek Burdur’un ihtiyacı ve hakkı olan bu aracın kazandırılması için işbirliği talebinde bulunulmuştur. Bölge milletvekili Sayın Özçelik’te elinden geleni yapmış, bu aracın Burdur’a kazandırılacağı bilgisi TBB tarafından bize verilmiştir. Biz de bu sevincimizi 5 Ocak’ta yapılan meclis toplantısında paylaşmış ve katkı sağlayan herkese teşekkür etmiştik. İhtiraslı il başkanı Burdur’umuza bugüne kadar kazandırılanlar için bize teşekkür etmesi gerekirken haberi bile olmadığı bu kazanımı da aklınca sahiplenmiş, kendi marifetleri gibi anlatmaya çalışmıştır. Hızını alamamış, mecliste alınan kararları kendi becerisi gibi anlatmaya çalışmıştır. Meclis üye sayımız yeterli olduğu halde oy birliği ile alınan kararlar için tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim.

“Sayın Milletvekili Özçelik’in Burdur Belediyesi için çabası senin neden rahatsız etti?”

İçme suyu alt yapı işine gelince çok cahilsin biraz araştırmacı ol, zahmetli geliyor ise sana “anlayabileceğin sadelikte” bilgi yazar ve gönderirim. Asbestli borulardan içme suyuna asbest geçtiğine ve bu nedenle hastalık olgusunun buna bağlanabileceğine dair kesin bir bilgi yoktur. Sizin sektörünüzde yıktığınız bir beton duvardan havaya daha çok asbest saçılmaktadır. Kayıp kaçaklar senin sandığın gibi patlak çatlaktan değil, bir bölümü park bahçe ve kamusal alanların su ihtiyacının karşılanması, bir kısmı eskiyen sayaçların eksik ölçümlemesi, bir kısmı da bazı kötü niyetli kişilerin suistimalli kullanımlarından kaynaklanmaktadır.  5 Ocak meclis toplantımızda da belirttiğim üzere 2018 yılında şebeke yenileme talebimiz İl Bank A.Ş’de mevcuttur. Gelecek ay alacağımız bir kararla akıllı sayaç uygulamasına geçerek büyük ölçüde kayıp kaçağın önüne geçmiş olacağız. Tüm bu anlattıklarımla sanırım il başkanını aydınlatmış bulunuyoruz. Şimdi bir şeyler de biz soralım.

  1. Sayın Milletvekili Özçelik’in Burdur Belediyesi için çabası senin neden rahatsız etti?
  2. Halkın temel sorunu ekonomik zorluklarken en son ne zaman alışverişe gittin?
  3. Küçük esnafın derdi tasası boyunu aşmışken senin ekonomin iyi mi?
  4. Çocuğuna bir ayakkabı bir mont alamayan hatta evinde yakacak odunu kömürü olamayan yurttaşımızdan haberin var mı?
  5. Salı Pazarı akşamüstü neden kalabalık biliyor musun?
  6. Siftah yapmadan dükkân kapatan esnaftan haberin var mı?
  7. 2500 TL ile kira ödemeye çalışan emekliyi tanıyor olabilir misin?
  8. Burdur Halkı sadece CHP’lilerden mi ibarettir?
  9. Bir AKP’linin evi yansa gitmeyecek miyiz yâda gitmedik mi?

Bu soruların onlarcasını sıralayabilirim ancak bunlara verebilecek bir cevabının olmadığını biliyorum. Bu nedenle sürekli şahsım ve Burdur Belediyesine saldırarak güya gündem değiştiriyorsun. Belli ki en yüksek desteği veren Burdur Halkın bu kararına tahammülün yok. Ama şunu da ifade etmeliyim ki; kadim Burdur Halkı, yapılan hizmetin yanında samimiyeti oylamıştır. Ne kadar çirkin siyaset yaparsan yap, konu Burdur çıkarı olduğunda ne gerekiyorsa yapmaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Ülkenin yaşamakta olduğu zor günlerde birlik beraberlik mesajı vermek yerine kibirli ve halktan kopmuş sözlerine günü geldiğinde Burdur Halkı sana hak ettiğin cevabı verecektir.  Burdur’umuzu seviyor ve Burdur’umuz için çalışıyoruz. Hiç gereği yokken böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldığımız için değerli Burdur Halkı’ndan özür diliyoruz. Geçen yüzyılın dili ile siyaset yapan halktan kopuk siyasetçileri de sizlerin takdire bırakıyoruz. Mutlu, keyifli, sağlıklı bir hafta sonu dileğiyle”

Kaynak: Editör:
Etiketler: HALKTAN, KOPMUŞ, SÖZLERİNE, GÜNÜ, GELDİĞİNDE, BURDUR, HALKI, SANA, HAK, ETTİĞİN, CEVABI, VERECEKTİR,
Yorumlar
Haber Yazılımı