Haber Detayı
28 Temmuz 2020 - Salı 14:18
 
Mahalleli Organize etti, hayalleri gerçek oldu
Mahalleli Organize etti, hayalleri gerçek oldu
- Haberi
Mahalleli Organize etti, hayalleri gerçek oldu

Burdur’da anne ve babası ayrı olan 9 ve 6 yaşındaki iki kardeşin sünnet düğünü mahalleli tarafından yapıldı.
Burdur merkez Tepe Mahallesi sakinleri Hatice Karaaslan ve Havva Acar, Muhtar Mustafa Aktaş öncülüğünde 4 yıl önce eşinden ayrılan Ayşe Çetin (27)’in 9 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunun sünnet düğününü yapmak için seferber oldu.
Hatice Karaaslan ve Havva Acar elele vererek anne babası ayrı olan ve anneleri ile birlikte yaşayan Ahmet (9) ve Kadir Çetin (6) isimli iki kardeşin sünnet düğününü yapmak için çalışma başlattı.
Karaaslan ve Acar, Burdur’daki esnaflardan ve vatandaşlardan sünnet düğünü için yardım topladı. Karaaslan ve Acar’ın gayretleri ile Ahmet ve Kadir’in sünnet düğünleri mahallelinin katılımı ile yapıldı.
Hatice Karaaslan “çocuklarımızın sünnet düğünü yapılmadığı için üzüldüklerini duyduk. Mahalleli olarak bu duruma bi el atmak istedik. Arkadaşım ile bütün mahalleyi organize ettik. Sağolsunlar Burdur esnafımızda bize destek oldu. Mahalle muhtarımız ve Belediyemiz ve katkılarından dolayı herkese çok çok teşekkür ederiz” dedi.
Havva Acar’da “Çocuklarımızın sünnet düğünü yapılmadığı için üzüldüklerini duyunca, sünnet düğününü arkadaşımla birlikte organize etsek nasıl olur diye düşündük. Bütün esnaflarla, mahalle sakinlerimizel görüştük. Herkes katkı sğaladı. Herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Mahalle Muhtarı Mustafa Aktaş’ta “Mahalle sakinlerimiz böyle bir organizasyon düşünmüşler. Biz de muhtar olarak başına geçtik. Hep beraber mahalleli olarak iki çocuğumuzu sevindirdik. Mutlulukları daim olsun” diye konuştu.
Dört yıldır eşinden ayrı olduğunu söyleyen Anne Ayşe Çetin (27) “bizi mutlu eden bu organizasyonu düzenleyen tüm mahalle halkımıza, muhtarımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.
9 yaşındaki Ahmet Çetin’de “arkadaşlarımızın düğünü olunca bizim de canımız istedi. Hayal sandım ama gerçek oldu. Bizi mutlu ettikleri için bütün Burdur halkına teşekkür ediyorum. Erkekliğe adım attığım ilk mutlu günüm bu gün” diye konuştu.
Tepe mahallesi sakinleri çalan müzik eşliğinde Ahmet ve Kadir kardeşlerin mutluluğuna ortak olmak için pisti boş bırakmadı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mahalleli, Organize, etti,, hayalleri, gerçek, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı