Haber Detayı
01 Ekim 2021 - Cuma 12:35
 
LİSİNİA, YABAN HAYATI PROJESİNİ SONLANDIRDI
LİSİNİA, YABAN HAYATI PROJESİNİ SONLANDIRDI
- Haberi
LİSİNİA, YABAN HAYATI PROJESİNİ SONLANDIRDI

Karakent Köyü yakınlarında bulunan Lisinia Proje Alanı içerisinde yer alan Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Projesi sona erdi. Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’de bulunan yaban hayvanları Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.

Lisinia Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca; “2005 yılında başladığımız Lisinia Proje kapsamında Yaban Hayvanları Rehabilitasyon projemize ilk olarak Burdur’da daha sonra da Lisinia Doğa Proje alanında devam etmiştik. Bu projemizi bugün itibariyle sonlandırdık” dedi.

Sarıca; “Binlerce hayvanı burada tedavi edip doğaya kazandırdık. Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin ihtiyaç olduğunu düşünerek başlamıştık. Avcıların vurduğu, yaralanmış, hastalanmış Türkiye’nin her yerinden gelen hayvanları kendi imkanlarımızla tedavi edip doğaya kazandırdık” diye konuştu.

Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ni 10 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bedelsiz hibe edildiğini söyleyen Sarıca; “Bu süre doldu ama biz süre dolmasına rağmen burada tedavi ve rehabilitasyona devam ettik. Protokolümüz sona erdi. Aslında bir anlamda doğanın emanetlerini doğaya geri gönderdik.” ifadelerini kullandı.

Sadece Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi çalışamalarını sonlandırdıklarını diğer tüm projelerinin devam ettiğini kaydeden Sarıca şunları söyledi; “Lisinia Projenin kuruluş amaçlarından birisi de Yaban Hayvanları Rehabilitasyonuydu. Sonuçta yaban hayvanları doğanın bir parçası ve doğanın bir parçası olan yaban hayvanları için bir şeyler yapabilmek bizi çok mutlu etti. Burukluğumuz inşallah hakkını vererek tedavi ve rahabilitasyonarına devam edilir ve doğada yaban hayvanları sahipsiz kalmaz tek isteğimiz bu. Tek kuruş destek, hibe, bağış almadan tüm zorluklara rağmen yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonunu gerçekleştirmeye çalıştık. Çok yorulduk ama doğaya borcumuzu ödediğimizi sanıyoruz. Çok üzgünüz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: LİSİNİA,, YABAN, HAYATI, PROJESİNİ, SONLANDIRDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı