İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Haber Detayı
15 Haziran 2022 - Çarşamba 11:57
 
Kurbanlık fiyatları belirlendi
Kurbanlık fiyatları belirlendi
- Haberi
Kurbanlık fiyatları belirlendi

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turan Çayır, “Kırmızı Et Birliğimizin tespit ettiği kurbanlık et fiyatları erkek dana canlı ağırlık kilosu 65 lira, düve canlı ağırlık kilosu 60 lira, inek canlı ağırlık kilosu 50 lira olarak belirlenmiştir” dedi. Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turan Çayır, “Öncelikle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Ülkemizde olduğu gibi kentimizde de kurbanlık satışlarında herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Kırmızı Et Birliğimizin tespit ettiği kurbanlık et fiyatları erkek dana canlı ağırlık kilosu 65 lira, düve canlı ağırlık kilosu 60 lira, inek canlı ağırlık kilosu 50 lira olarak fiyatlarımız belirlenmiştir” dedi.

“Hayali kurban kesmeyin”

Vatandaşların Kurban Bayramında geleneklere uygun olarak davranmasını isteyen Başkan Turan Çayır, “Vatandaşlarımız kurban pazarını gezsinler, hayvanları yerinde görsünler, dokunsunlar. Hayali kurban kesmesinler, dinimize göre zaten bunlar da yasaktır.  Her zaman olduğu gibi belki kilogramda 1 lira aşağı, 1 lira yukarı olabilir, yetiştiriciyle helalleşerek, geleneklerimize uygun kurbanlık almaları en doğrusudur.  Geleneklere uygun olarak hareket edilirse hem yetiştiricimiz, hem kentimiz hem de ülkemiz kazanmış olur” diye konuştu.

“Üreticilerin alın terine sahip çıkın”

Vatandaşlardan her koşulda üreticilerin alın terine sahip çıkmalarını isteyen Başkan Çayır, “Biliyorsunuz yetiştiriciler sıkıntı içinde, biz şunu da biliyoruz ülkemizde ve dünyamızda yaşanan ekonomik bir sıkıntı var. Biz bir zincirin halkasıyız. Biz üretmeye devam edeceğiz, kentimizin ve ülkemizin proteinini yetiştirmek için çabalayacağız. Tüketicilerimizden tek ricam, üreticilerimizin alın terlerine sahip çıkmalarıdır çünkü bu zor şartlar altında üreticilik yapmak çok kolay değildir.

Yetiştiricilik, bizim ata mesleğimizdir. Üretici tüketici el ele olması lazımdır, devletimizin de desteklemesi lazımdır aksi halde gelecek seneye üretici bulamayabiliriz” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kurbanlık, fiyatları, belirlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı