Haber Detayı
29 Temmuz 2020 - Çarşamba 15:54
 
JANDARMADAN SİT ALANINDA KAÇAK KAZI YAPANLARA SUÇÜSTÜ
JANDARMADAN SİT ALANINDA KAÇAK KAZI YAPANLARA SUÇÜSTÜ
- Haberi
JANDARMADAN SİT ALANINDA KAÇAK KAZI YAPANLARA SUÇÜSTÜ

Burdur’da kültür ve tabiat varlıklarına yönelik kaçak kazı yapan şahıslara güvenlik güçlerinden geçit yok.

Bu kapsamda Burdur İl Genelinde Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Bucak İlçesi Ürkütlü Köyünde sınırları içerisinde bulunan 1. Derece Arkeoloji Sit alanı mevkiinde icra edilen operasyonda; İ.K. ve T.K. isimli şüpheli şahıslar (1) adet hilti, (1) adet jeneratör, (2) kazma, (2) kürek (1) balyoz, (1) adet manila, (1) adet çekiç ve (11) adet kazı malzemesi ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandı.

Burdur Valiliği basın bürosunun konuyla ilgili yayımladığı basın açıklaması şöyle;

“İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarına yönelik yapılan kaçak kazıların önlenmesi kapsamında, güvenlik güçlerimiz tarafından yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda Bucak İlçesi Ürkütlü Köyünde (I. Derece Sit Alanı) izinsiz kazı yapılacağı duyumu alınmıştır.

28 Temmuz 2020 günü saat 03:00 sıralarında Bucak İlçesi Ürkütlü Köyü sınırları içerisinde bulunan 1. Derece Arkeoloji Sit alanı mevkiinde icra edilen operasyonda; İ.K. ve T.K. isimli şüpheli şahıslar (1) adet hilti, (1) adet jeneratör, (2) kazma, (2) kürek (1) balyoz, (1) adet manila, (1) adet çekiç ve (11) adet kazı malzemesi ile birlikte izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır.

Kültür ve tabiat varlıkları açısından zengin bir bölgede yer alan ilimiz önemli bir potansiyele sahiptir. Bu değerlerin korunmasına yönelik çalışmalara güvenlik güçlerimiz tarafından aralıksız devam edilmekte olup, vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstererek şüpheli gördükleri durumları zaman kaybetmeden güvenlik güçlerimize bildirmeleri kaçak kazı yapanların yakalanması ve bu değerlerimizin korunması açısından önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: JANDARMADAN, SİT, ALANINDA, KAÇAK, KAZI, YAPANLARA, SUÇÜSTÜ,
Yorumlar
Haber Yazılımı