Haber Detayı
14 Eylül 2020 - Pazartesi 16:50
 
İl Milli Eğitim Müdürü Çay “Okullar, parklardan, AVM’lerden ve birçok yerden daha güvenilir”
İl Milli Eğitim Müdürü Çay “Okullar, parklardan, AVM’lerden ve birçok yerden daha güvenilir”
- Haberi
İl Milli Eğitim Müdürü Çay “Okullar, parklardan, AVM’lerden ve birçok yerden daha güvenilir”

Burdur’da 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Başta İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay olmak üzere Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri’nin de katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Program sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunun Milli Eğitim Müdürü Emre Çay;”Bu eğitim-öğretim yılı önceki yıllara göre çok farklı. Maske ile bitirmiştik maske ile yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Maalesef pandemi dönemi devam ediyor. İnşallah tedbirlerle, alınacak önlemlerle en yakın sürede eski normale döneriz. Ama yeni normalde bu sene eğitim-öğretim faaliyetlerimizi daha seyreltilmiş bir şekilde kademeli şekilde uyguluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın bu konudaki talimatları, planlamaları doğrultusunda Sayın Valimizinde İl’imiz nezdindeki talimatları doğrultusunda eğitim-öğretim planlamalarımızı yapıyoruz. Okullarımızda Bakanlığımızdan gelen ödenekler doğrultusunda her okulumuzda bütün temizlik, dezenfektan malzemeleri, ateş ölçer gibi pek çok ekipmanlarımız tamamlandı. Yüz yüze eğitime başlayacağımız birinci sınıf öğrencisi il genel yaklaşık 3.000, anaokulu bünyesinde de yaklaşık 5000 öğrenci ile “yüz yüze eğitim uyum haftası” önümüzdeki hafta başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın açıklamaları şöyle: “Yeni eğitim-öğretim yılımız öncelikle Burdur’umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu eğitim-öğretim yılı önceki yıllara göre çok farklı. Maske ile bitirmiştik maske ile yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Maalesef pandemi dönemi devam ediyor. İnşallah tedbirlerle, alınacak önlemlerle en yakın sürede eski normale döneriz. Ama yeni normalde bu sene eğitim-öğretim faaliyetlerimizi daha seyreltilmiş bir şekilde kademeli şekilde uyguluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın bu konudaki talimatları, planlamaları doğrultusunda Sayın Valimizinde İl’imiz nezdindeki talimatları doğrultusunda eğitim-öğretim planlamalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki hafta uyum haftası altında ilkokul birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerimizle haftada bir gün eğitim-öğretime yüz yüze başlıyoruz. Bunuda istediğimizde kademeli halde bölünmüş bir şekilde daha az sayıda öğrenci ile yapacağız. Tüm okullarımızda bununla ilgili önlemlerimizi aldık. Bakanlığımızdan gelen ödenekler doğrultusunda her okulumuzda bütün temizlik, dezenfektan malzemeleri, ateş ölçer gibi pek çok ekipmanlarımız tamamlandı. “Okulum Temiz Belgesi” alan okul sayımız her geçen gün artıyor. Velilerimiz bu konuda müsteri olsunlar yani önlemlerimizi alıyoruz. Emin olsunlar okul alanları, parklardan, AVM’lerden ve birçok yerden daha temiz, daha nezih, daha güvenilir aslında bu konuda aileler bizlere güvenebilirler. Önümüzdeki hafta bir gün ondan sonraki hafta da iki gün şeklinde devam edecek olan bu yüz yüze eğitim ilkokul birinci sınıf ve anasınıfı kademesindeki öğrencilerimiz için devam edecek. Bu süreçte en kritik olan velinin onayı, veli istemediği zaman yollamayabilir, Uzaktan eğitim sürecine devam edebilirler. Bir taraftanda 31 Ağustos 2020 itibariyle 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerimize yüz yüze destekleme ve yetiştirme kurslarımız sürüyor. Orada da katılım 90 seviyelerinde. Onlar merkezi sınava hazırlandıkları için önemsiyoruz. Ara sınıflarımız için ise şuan uzaktan eğitimlerimiz devam edecek onlarla ilgili yakın zamanda bir gelişme olursada zaten Bakanlığımız gerekli açıklamayı yapar. İl geneli 43.054 öğrencimiz var. Yüz yüze eğitime başlayacağımız birinci sınıf öğrencisi il genel yaklaşık 3.000, anaokulu bünyesinde de yaklaşık 5000 öğrenci ile “yüz yüze eğitim uyum haftası” önümüzdeki hafta başlayacak. Tekrar hepimize 2020-2021 eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun. Sağlık, huzur ve en önemlisi de başarı getirsin. ”

-Muhammet Fatih Başcı

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İl, Milli, Eğitim, Müdürü, Çay, “Okullar,, parklardan,, AVM’lerden, ve, birçok, yerden, daha, güvenilir”,
Yorumlar
Haber Yazılımı