Haber Detayı
17 Şubat 2020 - Pazartesi 16:06
 
CHP'de Kongre Heyacanı
CHP'de Kongre Heyacanı
- Haberi
CHP'de Kongre Heyacanı

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Burdur İl Örgütü, dün 37. olağan il kongresini gerçekleştirdi. Mevcut Başkan İzzet Akbulut tek aday olarak girdiği kongrede güven tazeledi. Bur-kent’teki Burdur Belediyesi Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde yapılan  kongreye; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP 27. Dönem Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Antalya Milletvekili Aydın Özer, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP 24. Dönem Milletvekili gazeteci – yazar  Mustafa Balbay, konuk olarak da  İYİ Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan, Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Musa Sayar ile ve CHP’li delgeler ve parti üyeleri katıldı.

CHP Burdur il kongresinde;  CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,  CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, CHP Genel Bşakan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut  birer konuşma yaptılar.

Yaklaşık 18 yıldır ülkeyi tek başına yöneten iktidar partisi AK Parti’nin sert bir şekilde eleştirildiği kongrede, iktidarın ülkeyi iyi yönetemediği, ekonomi ve dış politika başta olmak büyük sorunlar yaşandığı belirtilerek, CHP’nin yeni bir umut, iktidar alternatifi olduğu vurgulandı.

CHP’nin il kongresinde yapılan konuşmalarda öne çıkan pasajlar:

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel:

“Faiz lobisine teslim olan ve Türkiye’de artık herkesin bir an önce bu iktidardan kurtulmamız lazım, bir an önce haktan, hukuktan, adaletten yana bir an önce milletin beklentilerinden yana, halkın ihtiyaçlarını önceleyecek bir iktidarın kurulması lazım denen dönemde eldeki bütün veriler, yapılan bütün anketler iktidar partisindeki bir erimeyi, büyük kopuşları, millet ittifakının ve bu iktidarın değişmesi için umudu olan herkesin destek verdiği bir başka iktidarın yükseldiğini gösteriyor.  CHP’nin halkın iktidarının yaklaştığını gösteriyor.

Böyle olunca saldırıların, Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı kurulan kumpasların, CHP’sine karşı devlet gücünü orantısızca kullanmaların sonu gelmiyor ama tüm çabalar, CHP’nin önünü kesmeye onlar çalıştıkça halkın sahiplendiğini gösteriyor ve tüm çabalar boşa çıkıyor. Şimdi de İş Bankası üzerinden CHP hakkında bir algı, oyun peşindeler.

Buradan ifade edelim ki onların yaratmaya çalıştığı algının tam aksine CHP’nin bugün İş Bankasından aldığı tek bir kör kuruş yoktur. Bundan önce de almamıştır. Vasiyete göre bundan sonra da alması mümkün değildir. Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk öyle bir vasiyetname yazıp bırakmıştır ki vasiyetinde asalet, öngörü, geleceğe yönelik olarak hem kendi vicdanı hem de hepimizin vicdanına emanet edilen değerler vardır.  Ve o vasiyette başka yerlere bırakabileceği halde İş Bankalarının hisselerini yüzde 28’lik hisseyi CHP’nin kontrolüne bırakmış ama nemasını, kârını yani oradan gelecek parayı Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumuna bırakmıştır. Ama Atatürk’ün bu vasiyetine sanki bu paralar CHP’ye kalıyormuş gibi saldıranlar bir algı yönetiminin peşinde…

Ama CHP iktidara halkın gerçek sorunlarını konuşarak adım adım yürüyeceğinin farkındadır.  Halkın iktidarının kurulacağı 2023 Haziran son tarihtir. Eğer o seçimi gününde yaparlarsa 2023’ün Haziranı daha önce yaparlarsa başımızla beraber dünden hazırız AKP iktidarını yollayıp halkın iktidarını hep birlikte kurmak zorundayız.”

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Mehmet Göker:

“Her ne kadar bizden kavga beklense de bizden tartışma beklense de bu kalabalık bu huzur şunu gösteriyor ki CHP artık emin adımlarla birlik bütünlük içerisinde iktidara yürümeye başlamıştır.”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz:

“2014’te öncesinde ön seçimle başladığımız mücadelede her günü ayrı bir macera Belediye Başkanlığımız da 2019 seçimlerinden güçlenerek çıktık. Burdur’a hizmet etme hakkını sizlerden aldığımız güçle 2024 yılına kadar inşallah devam ettireceğiz. Kentin huzurlu insanlarla daha iyi yönetilmesinden rahatsız olan iktidar partisi olmadık zulümleri bize her gün yapıyor. Biz taşeronlarla değil, biz yandaşlarla değil, rantçılarla değil biz halkımızla bu kenti yönetiyoruz ki halkımız bir beş yıl daha bu kenti yönetme yetkisini bize verdi.”

CHP Aydın milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan:

“Türkiye, önemli bir dönüşümün eğişinde hep beraber bunu görüyoruz. Türkiye 18 yıldan bu yana bir iktidarın pençesinde kıvranmış ve bugün tek adam rejiminin toplumun bütün nefes alma damarlarını tıkadığı bir yerde bir önemli çıkışın eşiğine geldi. Artık tek adam rejimin ömrünü tamamladığı günlerden geçiyoruz. Son yerel seçimler de Türkiye’de bir başka siyaset ikilimi hâkim oldu. Bir başka ruh hâkim oldu. Artık toplumun üzerindeki ölü toprağı kalktı. Değişmez denilen iktidarların değişebileceğini herkes biliyor ve inanıyor geleceğe umutla bakıyor. Bugün Burdur kongremiz ve 28-29 Martta yapacağımız kurultayımız Türkiye’nin Cumhuriyetin 100. Yılında o aydınlık geleceğine yakılan en önemli meşaledir.

Tek adam rejiminin yalanları ile boğuşuyoruz. Toplumun her kesimini bir korku ikliminin içerisine sokmuşlar ve en son parlamentoyu susturma noktasındalar. Saray müteahhitlerinin dünyanın gözbebeği  Burdur Yeşilova’daki Salda Gölü’ne göz diktiğini tüm dünya biliyor. Bu haksılzlıklarla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: 

“Demokrasiye kurulan tuzağı 24 Haziran seçimleri öncesinde ittifak ortağımızı seçimlere sokmamak üzere kurulan tuzağı 15 milletvekili vererek yerle bir eden, Türkiye’de diktatörlerin sandıkla, demokrasi ile yenilebileceğini tüm dünyaya kanıtlayan ve şimdi de Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasi ile taçlandırma sözünü veren ve bu demokrasi mücadelesinin en baş mimarı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sevgiler getirdim.

Bir damat var. Önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. Tüm yer altı yer üstü zenginliklerini kayınpederi, saraydaki kibir abidesi ile yandaşlara peşkeş çektiler. Ardından ekonomiden sorumlu oldu damat. Ekonominin geldiği nokta gözler önünde. Tüm bu olumsuz gelişmeler karşısında CHP var,  bizler biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi ile halkın iktidarı kurulacak.”

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut:

“Ben ve ekip arkadaşlarım göreve geldiğimizde önümüzde çok zorlu bir süreç bizleri beklemekteydi. Gerek parti içi huzursuzluklar gerek mali anlamda zor bir tablo ile karşı karşıyaydık. Bir an önce kolları sıvayıp işin başına koyulmuştuk. Sevgi inşa etmeliydik ilk önce. Başarıya gidebilmenin yegâne yolu birbirini seven, birbirini kollayan kişisel ikballerin yerine partinin geleceğini düşünen bir topluluk oluşturmak gerekiyordu. Zaten yola çıkışımızın esas nedeni buydu. Birleştirici güç olacaktık. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sürekli halk için halkın içinde olmaya özen gösterdik. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, okuduğumuz topraklara borcumuz vardı. Bizleri yetiştiren büyüklerimize borcumuz vardı.

Bu yolda can veren Yiğitlere, Yusuflara, Mahirlere, Denizlere borcumuz vardı. Annesi meydanlarda yuhalatılan Berkinlere, sokak ortasında dövülerek öldürülen Ali İsmail’e ve daha nicelerine ahtımız vardı bizim. Hak-hukuk-adalet ülküsünü tüm partililerimize şiar edindiren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, milliyetçiliği Ege’nin azgın sularına, Afyon’un haşhaş tarlalarına, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazan Karaoğlan Bülent Ecevit’e, ‘size iki büyük miras bırakıyorum birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP’ diyen ebedi Genel Başkanımız Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz vardı bizim.

Üzerimizdeki yük ağırdı. Sorumluluğumuz çok fazla idi. O yüzden durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyorduk. Sizin karşınıza çıkarken hiçbir zaman aracı kullanmadık. Başımız dik, alnımız açık bir şekilde yol arkadaşlarımızla berbaer karşınıza geçtim. Yaptıklarım ve yapacaklarım dışında kimseye kötü bir söz söylemedim. Kimseyi kötülemeden yol yürümeye çalıştım. Bugün sizlerin onayı ve desteğini aldığım takdirde ben ve ekip arkadaşlarımız yürümeye devam edeceğiz. 5 yıldızlı otel odalarında kurulmuş bir partinin değil, milli mücadele döneminde savaş meydanlarında, cephelerde, kanla, gözyaşıyla kurulmuş partimizin değerli üyeleri sizlere sesleniyorum.

Çok çalışacağız. Her vatandaşlarımızla birlikte olmaya özen göstereceğiz. Halkın içinden şimdiye kadar kopmadık, bundan sonrada kopmayacağız. Egodan ve kibirden uzak duracağız. Asla kimseye tepeden bakmayacağız. Önümüzde ki dönemde gidilmedik köy, ayak basmadık mahalle, örgütlenmedik ilçe, sokak kalmayıncaya kadar nadasa bırakılmış bu topraklara tohum bırakma sürecini başlatmakta hepimizin boynunun borcu olsun diyorum. Çalışmak zorundayız. Sahada her daim olmak zorundayız. Birliğimizi hiç kimseye bozdurmamak zorundayız. Çünkü Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Hepimiz çok çalışmalıyız. Bütün CHP’liler olarak hep beraber çalışacağız.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP'de, Kongre, Heyacanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı