Haber Detayı
16 Temmuz 2021 - Cuma 11:38
 
Burdur Tek Yürek Oldu
Burdur Tek Yürek Oldu
- Haberi
Burdur Tek Yürek Oldu

BURDUR'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Fatih Ören, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başsavcı Osman Kara, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı Özel Harekat Dairesi'nde şehit olan polis memuru Akif Altay'ın eşi Gülsüm Altay, çocukları, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gelen darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra darbeciler tarafından şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in ablası Elife Serin ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. 15 Temmuz'da şehit olanların isimlerinin tek tek okunduğu programda konuşan Vali Arslantaş, "15 Temmuz aziz milletimizin darbecilerin alçak işgal planlarına karşı birlik içinde 'Türkiye Geçilmez' diyerek darbeyi önlediği, tarihe altın harflerle yazılmış destansı direnişin adıdır. ülkemiz üzerindeki tüm emperyalist hesapların, milli irade düşmanı darbeci niyetlerin tasfiye edildiği milli duruşun adıdır. Milletçe varoluş hikayemizin özeti, gaza ve şehadet ruhunun dirilişidir. 15 Temmuz; millet-devlet kaynaşmasının zirvesi, milletin devletine canı pahasına sahip çıkışının eşi, benzeri görülmemiş örneğidir. Rabbim bu acıları bir daha bu millete yaşatmasın" dedi.

Vali Arslantaş'ın Sancak Koşusu'na katılan sporculara ödüllerini vermesinin ardından program mehter takımının gösterisi ile devam etti. Saat 00.13'te ket merkezindeki tüm camilerde sela okundu.

Bir ayakta ve açık hava görseli olabilir

Bir 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, müzik enstrümanı çalan insanlar, ayakta duran insanlar, iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'TÜRKİYE GEÇİLMEZ TÜRKİYE GEÇİL' görseli olabilir

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Tek, Yürek, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı