Haber Detayı
15 Ocak 2021 - Cuma 13:51
 
Burdur Fen Bilimleri Enstitüsüne Bursiyer Öğrenciler Alınacak
Burdur Fen Bilimleri Enstitüsüne Bursiyer Öğrenciler Alınacak
- Haberi
Burdur Fen Bilimleri Enstitüsüne Bursiyer Öğrenciler Alınacak

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) MAKÜ’lü bilim insanları tarafından hazırlanan bir projeyi daha destekliyor.

Yürütücülüğünü MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Halil Zeki Gök’ün yaptığı TÜBİTAK 1001 Projesi kabul edildi.

 “Teranostik Uygulamalar İçin Çok Fonksiyonlu (Hedefe Yönelik, Ph ve Redoks Duyarlı, Biyobozunur, Otofloresans) Kurkumin İçerikli Akıllı Nanotaşıyıcılar" başlıklı projenin kabul edilmesinin ardından çalışmalar hızla başladı.

Projede, MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yaşar Gök, Bucak Sağlık Yüksekokulu öğretim üyeleri Doç. Dr. Çiğdem Aydın Acar, Dr. Öğr. Üyesi Soner Dönmez ve Dr. Öğr. Üyesi Şükriye Yeşilot ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hasan Demir araştırmacılar olarak görev alacaklar.

Ayrıca, TUBİTAK tarafından projede yer alacak öğrencilere de burs verilecek. 

Yapılan açıklamada, " TUBİTAK Bursiyerliği için Kimya, kimya eğitimi, kimya mühendisliği, gıda mühendisliği, moleküler biyoloji ve genetik, nanobilim ve nanoteknoloji, fen bilgisi eğitimi alanlarından mezun olma şartı var. Başvuru yapmak isteyenler zekigok@mehmetakif.edu.tr adresi üzerinden bilgi alabilirler. 18-31 Ocak arası lisansüstü başvuruları başlıyor. " denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Fen, Bilimleri, Enstitüsüne, Bursiyer, Öğrenciler, Alınacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı