Haber Detayı
14 Ocak 2021 - Perşembe 13:40
 
BURDUR’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞI VURULMAYA BAŞLANDI
BURDUR’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞI VURULMAYA BAŞLANDI
- Haberi
BURDUR’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞI VURULMAYA BAŞLANDI

Burdur’daki hastanelerde sağlık çalışanlarının aşılama süreci başladı.

İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören ve Devlet Hastanesi Başkemi Nedim Ongun’da aşı oldu. Burdur Devlet Hastanesi’nde 20 odayı aşılama yapılmak için tahsis ettiklerini burada 2 sorumlu doktor ve 20 sağlık personelinin sabah 08.30’dan 24.00’a kadar aşılama yapacağını belirten İl Sağlık Müdürü Reha sermed Aygören “İlimizde sağlık çalışanlarından başlayarak aşılama sürecini başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Pandemi sürecinde Sayın Valimizin destekleriyle kurumlarımız yoğun bir mücadele verdi, koordineli bir şekilde çalıştık. Sağlık teşkilatı olarak desteklerinden dolayı valiliğimize, tüm kolluk kuvvetlerimize, diğer işbirliği yaptığımız kurumlara minnettarız. Bu anlamda iyi bir yere geldik. sayılarımız düştü. Bu anlamda aşılama süreci ile inşallah bu pandemi sürecini sonlandırarak sağlıklı günlere kavuşmak istiyoruz” dedi.

Aygören “bir kaç gün içinde sağlık çalışanlarının aşılama işlemi bittikten sonra tanımlanmış riskli gruplardan başlayarak bakanlığımızın klavuzuna uygun şekilde onların yönlendirmesi ile aşılama sürecine devam ederek tüm toplumu aşılamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Burdur Devlet Hastanesi’nde 20 oda ayrıldığını belirterek, “bu 20 odada 2 hekim nezaretinde 20 sağlık personeli sabah 08.30’dan gece 24.00’a kadar aşılamayı yapacaklar. Vatandaşlarımızı Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alarak gelecekler ve aşılarını olacaklar. Tüm bu düzenleme ilçe hastanelerimizden de aile hekimlerimizden de aynı şekilde devam edecek” diye konuştu.

Aygören aşıyı vurulduktan sonra da “bu sürecin bir dönemi kapatacağını ve insanlığın feraha ereceği bir döneme ışık tutacağını düşünüyorum ve bu yüzden de mutluyum” dedi. Başhekim Nedim Ongun’da pandemi sürecinde zorlu bir mücadele verdiklerini söyledi. Ongun “bugün gelinen aşı ile ilgili süreçte, hem mutluyuz hem de geleceğe dair umutluyuz. Bakan Beyin’de söylediği gibi tüm vatandaşlarımızın aşılanması bu süreci nihayete erdirecektir diye düşünüyoruz. Ülkemiz için hepimiz için hayırlı olsun” dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BURDUR’DA, SAĞLIK, ÇALIŞANLARINA, AŞI, VURULMAYA, BAŞLANDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı