Haber Detayı
26 Kasım 2021 - Cuma 13:04
 
Burdur'da Özel Çocuklardan Özel Sergi
Burdur'da Özel Çocuklardan Özel Sergi
- Haberi
Burdur'da Özel Çocuklardan Özel Sergi

Burdur’da Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu’nun hazırlamış olduğu TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Burdur Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu, Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğiyle başlatılan “4006 TÜBİTAK Bilim” fuarları kapsamında düzenlenen sergide, öğrencilerin hazırladığı proje ve çalışmalar sergilendi.

Sergide çeşitli branşlarda başarılı bulunan 15 proje yer aldı.

Açılışta gazetecilere konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, yapılan etkinliğin değerli ve önemli olduğunu belirtti.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya; “Özel eğitim okulumuzda TÜBİTAK 4006 Projeleri sergileniyor. Bizde bu açılışta bulunuyoruz. Biz bu sergide çocuklarımızın emeklerini gördük. Çocuklarımız kendi eğitim uygulamalarına uygun çalışmalar yapmışlar. İlginç örnekler var, yaratıcı konular bulmuşlar ve bunu en güzel şekilde sergilemişler. Çocuklarımız projelerin sunumlarını yaptılar. Bu tarz bir etkinlik ve TÜBİTAK 4006 projelerinin sergisinin yapılması çok önemli ve değerli bir şey. Ben öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Keziban Atagündüz; “Okulumuzda 57 öğrencimiz var. Hepsi özel öğrenciler ve çok değerliler. TÜBİTAK 4006 projesi olarak 15 tane proje yaptık. Öğrencilerimiz bu projeler için yürekten çalıştı. Hepsini tebrik ediyorum. Proje Koordinatörümüz Serpil Doğan Tepe’ye ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Serpil Doğan Tepe’de şunları kaydetti; “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu olarak katıldık. 15 tane projemiz geçti. Bu 15 projeyi yaparken öğrencilerimizin ilgisini çekecek, yapabilecekleri tarzda projeler seçtik ve 15 tane projemizi de güzel bir şekilde bitirdik, yaptık. Öğrencilerimiz bu projeleri yaparken çok eğlendiler, araştırdılar, birbirleriyle grup halinde çalışmayı öğrendiler. Sonunda da bir şeyleri ürettikleri zaman o mutluluğu, biz de yapabiliriz, biz de yapabiliyoruz, başarıyoruz, bir şeyler üretebilmeyi gördüler, anladılar. Kendilerine daha da güvenleri geldi. Grup halinde çalışmayı öğrendiler, bazı öğrencilerimiz lider olmayı öğrendiler ve bu şekilde projemizi tamamladık.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur'da, Özel, Çocuklardan, Özel, Sergi,
Yorumlar
Haber Yazılımı