Haber Detayı
17 Şubat 2020 - Pazartesi 16:54
 
Burdur Belediyesi 9. Kitap Festivali başladı
Burdur Belediyesi 9. Kitap Festivali başladı
- Haberi
Burdur Belediyesi 9. Kitap Festivali başladı

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Kitap Festivali başladı.  Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılış töreni ile kapıları halka açıldı.

Pazar günü gerçekleşen 9. Kitap Festivali’nin açılış töreninde konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in okumanın özgürlük olduğu inancı ile devamı getirilmesi gereken ve gelenekselleştirilmesi gereken kitap festivalinin hayatımızın bir parçası olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu yıl 9.sunu gerçekleştireceğimiz kitap festivalimizde 40 yazar, 60 yayınevi ve binlerce kitabın 10 gün boyunca vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Eğitimde hala adından söz ettiren Burdur’umuz her zaman okumaya, okutmaya değer vermiştir. Biz de bunun farkında olarak kitap festivalimizi önemsiyoruz.  Bilgi paylaşıldığı sürece çoğaltılır ve paylaşılabildiği sürece toplumları gelişiri. Okumak zorundayız, bilgiyi paylaşmak, bilimi yüceltmek zorundayız. Kitap fuarımızda her görüşe, her fikre, her yazarımıza yer vermeye çalıştık. Bu kitap fuarında her yurttaşımızın kendini ifade edebildiği, bulabildiği ve bu kitapları okuyabilmesini istedik. Kitap fuarımızın bir kere daha hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen başta tedarikçi kuruluşumuz ve çalışmak arkadaşlarım olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. “ şeklinde konuştu.

15 – 25 Şubat tarihleri arasında faaliyet gösterecek olan 9. Kitap Festivali’nde  7’den 70’e tüm kitapseverlere hitap eden kitapların yanı sıra, bu yıl aralarında Bekir Manav, Ertuğrul Günay, Mustafa Balbay, Saygı Öztürk, Serhan Asker, Gürkan Hacır, Yılmaz Aslantürk, Aşkım Kapışmak, İbrahim Özbay, Cemil Kılıç, Tarık Tufam, Yusuf Efe Göçer, Nebi Yıldız, Tuğba Ezici, Nazan Arısoy, Fikri Sağlar, Sinan Meydan, Şükrü Erbaş, Tolga Akpınar, Cezmi Ersöz, Ergün Poyraz, Ersin Atçı, Sinan Yağmur, Ferit Delen, İsmail Saymaz, Bilal Sami Gökdemir, Uğur Tuna, Serhan Keserlioğlu gibi isimlerin olduğu birbirinden değerli yazarlar, imza günlerine katılacak.

25 Şubat salı gününe kadar 10.00 -20.30 saatleri arasında ziyarete açık olan 9. Kitap Festivali’ne ilk günden Burdurluların ilgisi yoğundu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Burdur, Belediyesi, 9., Kitap, Festivali, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı