İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Haber Detayı
15 Mayıs 2022 - Pazar 22:00
 
BOĞA SPERMİYLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI
BOĞA SPERMİYLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI
- Haberi
BOĞA SPERMİYLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Genetik ve Embriyo Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETEM) tarafından 4 yıldır yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

GETEM tarafından embriyo nakili ile üretilen 5 boğa sperma üreticisi yerli bir firma tarafından geçen yıl MAKÜ çiftliğinden satın alınmıştı. Yetiştirici firma, MAKÜ çiftliğinden aldıkları boğalardan ürettikleri spermalar ile ülke hayvancılığının hizmetine katkı sunmaya başladı.

Embriyo transferleri ile değerli damızlık hayvanlar yetiştirilen MAKÜ GETEM’de üretilen boğalar büyük ilgi görüyor. Yerli bir firma tarafından satın alınan boğaların spermaları ile kaliteli boğalar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Hayvancılık alanında Burdur’a, bölgeye ve ülkeye verdiği katkılarla adından sıklıkla söz ettiren MAKÜ hayvancılık projesiyle çalışmalarına devam ediyor.

Önümüzdeki dönemde daha fazla boğanın üretileceği müjdesini veren Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yunus Çetin; “MAKÜ GETEM olarak ürettiğimiz kaliteli boğalar firmalar tarafından talep görmeye başladı. Önümüzdeki dönemlerde daha fazla sayıda boğa üreterek ülke hayvancılığının hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BOĞA, SPERMİYLE, ÜLKE, EKONOMİSİNE, KATKI,
Yorumlar
Haber Yazılımı