Haber Detayı
16 Haziran 2022 - Perşembe 12:28
 
Başkan Alagöz'den Sert ve Net Açıklama!
Başkan Alagöz'den Sert ve Net Açıklama!
- Haberi
Başkan Alagöz'den Sert ve Net Açıklama!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, " şahsımın 8 yıldır bırakın spor kulübünü farklı kaynaklardan dahi bir kuruş yediğimi ispat etsinler, Tefenni'nin merkezinde kendimi asmasam şerefsizim. " dedi.

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Belediye Başkanlığı görevinde 8 yılını doldurduğunu belirterek, arkasından konuşulan iddialar hakkında da açıklamada bulundu.

Başkan Ümit Alagöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Çok kıymetli hemşerilerim. 

Sizlerin teveccühü ile aldığım Belediye Başkanlığı görevimde 8. yılımı doldurdum. Görev sürem boyunca benimle dertlenen, benimle sevinen, zor günlerimde her daim yanımda olan başta Ailem olmak üzere, Belediye Meclis Üyelerime, Belediye Personelime ve MHP İlçe Teşkilatıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Geçen 8 yıla dönüp baktığımda çamurlu yollardan, kaldırımsız caddelerden, yetersiz içme suyu kaynaklarından, düşük belediye bütçesinden, sosyal donatısı olmayan bir ilçeden 38 personelli bir belediye ekibinden, araç ve iş makinası eksiği olan bir kademeden geldiğimiz yer şükürler olsun ki yetmez ama şükredilecek bir pozisyondadır.

Geçen 8 yılda yeni imara açılan alanlar hariç asfaltsız yolu kalmamış, hatta soğuk asfalt yerine sıcak asfalt atmaya başlamış, kaldırım çalışmalarına hızla devam eden, tüm alt yapı çalışmalarına neredeyse tamamlamış, 9 milyonluk bütçeyi 45 milyonlara çıkarmış, bölgenin en modern ve sıra dışı sosyal donatılara sahip, 38 personeli 158 personele çıkarmış, 100'ün üzerinde araç ve iş makinasına sahip, 1 tanesi kiralık olmak üzere 3 akaryakıt istasyonu olan, soğuk asfalt emülsiyon tesisi olan, sıcak asfalt planti olan, beton santrali olan, Teras Parkı, içerisinde hamam, sauna, spa merkezi bulunan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu olan, modern bir itfaiye garajı olan, rezene paketleme tesisi ile kendi çiftçilerimizin ürününü pazarlayan, futbol başta olmak üzere sporun her dalına destek veren bir belediyeye ve nüfusu 4900'lü rakamlardan 7400'e ulaşan bir ilçeye sahip olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Bunun yanında on yıllarca açılamayan yolları açmak, ilçemizin düzeni açısından siyasi kaygılarla yıkılamayan binaları yıkmak, çözümsüz denilen problemleri çözmek, becerilemeyerek vatandaşlarımızın mağdur olduğu 18 uygulamasını düzeltmek, önceleri bayramlarda bile gelmeyen hemşerilerimizin tekrar Tefenni'ye gelmesini sağlamak, bırakın yabancının, kendi hemşerilerimize bile yaptıramadığımız yatırımları şimdi dışarıdan gelen yatırımcılara yaptırtmak gibi daha sayfalarca çoğalta bileceğim bir çok pozitif katkıyı da burada belirtmek istiyorum.

Muhtemelen şu an bu satırları okuyan birçok hemşerimiz neden böyle bir açıklama gereği duyduğumu da merak ediyorlardır.

Sevgili hemşerilerim, kıymetli Tefennililer!

Son günlerde aldığımız bir takım radikal sayılabilecek kararlar ve uygulamalar, bir takım çıkar çevrelerini rahatsız etmiş olacak ki şahsım hakkında karanlık köşelerinde yalan dedikodu üretenler türemiş ve şahsımın Tefenni Belediye Spordan maddi anlamda nemalandığım gibi aşağılık bir iftiraya başvurmuşlardır. Ayrıca 17 Haziran Cuma günü satış ihalesi yapılacak olan bazı arsalar içinde kendilerince yapıcı eleştiri (!) pozlarına girmiş ve arsaların satışının geleceğimizi karartacağını iddia etmişlerdir.
Öncelikle geçtiğimiz yıldan itibaren Tefenni Spor takımını belediyemiz izni ile kontrolümüze alıp, gençlerimizin spora yönelmeleri, ilçe halkımızın siyasi ayrım gözetmeksizin bütünleşmeleri, spor kulübünün ilçe halkımıza köstek değil bir destek aracı haline dönüşebilmesi amacıyla spor kulübü ile iş adamlarımız arasında bir köprü kurarak takımımıza sonsuz destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Spor kulübü yönetiminde hiç olmadım, başkanlığını hiç yapmadım, bir Allah'ın kulundan elime delikli bir kuruş almadım.

Bu minvalde şahsımın 8 yıldır bırakın spor kulübünü farklı kaynaklardan dahi bir kuruş yediğimi ispat etsinler, Tefenni’nin merkezinde kendimi asmasam şerefsizim.

Gelelim arsa satışlarına; 

2014 yılında ilk seçildiğimde 224 taşınmaz gayrimenkul'ü olan bir belediye devir aldık. Zaman zamanda belediyemiz projelerinin önünü açmak ve ek kaynaklar oluşturabilmek adına arsa satışları yaptık. Bundan sonrada zaman zaman satış ihalelerimiz olacaktır. Ayrıca 5393 sayılı belediye kanununun 59.maddesince D-bendi belediye gelirleri bölümünde buna izin verilmiştir. 

 Asıl önemli olan 2014 yılında 224 taşınmaz ile devir aldığımız belediyemizin bugün 455 taşınmazı olduğu gerçeğidir.

Tefenni Belediyesi olarak 8 yılda yaptığımız imar çalışmaları ile 350 hektar imarlı alanımızı 450 hektara çıkardık. Bunun yanında da Belediyemize ciddi anlamlarda arsa ürettik. Velhasıl biz satarken azaltmadık tam tersi çoğalttık.
Tüm ilçe halkımız emin olsun! Ben burada olduğum müddetçe kimsenin şahsi çıkarlarını değil toplumun çıkarlarını önde tutacağım. Bugüne kadar yaptıklarım emin olun ki hayallerimin çeyreği bile değildir. 

Karanlık köşelerinde iftiralar üretenlerde mesajım şudur! Ne yaparsanız yapın Tefenni'linin artık siyasi kutuplaşmalara kurban verilmesine izin vermeyeceğim! 

Siz ne söylerseniz söyleyin. Tefenni artık fakirin, zengine kul edildiği değil herkesin eşit şartlarda yaşadığı herkesin hizmetlerden eşit faydalandığı, aynı zamanda mensubu olduğu ilçeden gurur duyan insanların yaşadığı bir ilçe olacak. Ve yine sözüm olsun! Bu ilçe Türkiye'de modern ve çağdaş şehirleşmesi ile parmakla gösterilecek bir ilçe olacak!..

Tüm hemşerilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Alagöz'den, Sert, ve, Net, Açıklama!,
Yorumlar
Haber Yazılımı