Haber Detayı
16 Haziran 2022 - Perşembe 12:24
 
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ERKAN: “ADAY ADAYIYIM”
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ERKAN: “ADAY ADAYIYIM”
- Haberi
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ERKAN: “ADAY ADAYIYIM”

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan Burdur Radyosunda gazeteci Serkan Şimşek’in programına konuk oldu. Erkan, Burdur ve Türkiye’nin siyasi gündemini değerlendirdi. Programda Milletvekilliği aday adaylığı sorunu da cevaplayan Erkan, “Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Buradan söyleyeyim evet aday adayıyım.” dedi.

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan Burdur Radyosunda gazeteci Serkan Şimşek’in programına konuk oldu.

Gazeteci Serkan Şimşek’in ‘Millet İttifakında iktidar mensuplarının söylediği gibi bir çatlak var mı?’ sorusu üzerine Erkan, “Öncelikle Millet İttifakının neden kurulduğuna bakmak gerek. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener birkaç yıl önce aslında bir memleket masası kurulsun demişti. Türkiye iyiye gitmiyor, ekonomi iyiye gitmiyor, insanlar mutsuz. Oluşturulacak bu memleket masasında ülkemizin muhalefeti, sivil toplum kuruluşları, önde gelen kuruluşları olsun ki memleketin sorunları konuşulsun ve çözümler üretilsin demişti. Fakat iktidar buna sıcak bakmadı. Öyle olunca ülkenin sorunlarına eğilmek için bu 6’lı masa kuruldu. Kurulduğu günden bu yana büyüyerek devam eden görüşmeler halkımıza umut verdi, güven verdi. İttifakın görevi bugünkü iktidarın çözüm üretemediği ekonomiye çözüm bulmak, tesis edemediği adaleti tesis etmek en önemlisi de etkisizleştirilmiş Türkiye Büyük Millet Meclisini tekrar güçlendirerek, güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçmek için çalışmalarını yürütmektir. Bu anlattıklarım her ne kadar ülkenin siyasi yönetimi ile ilgili gibi görünse de aslında milletimizin direk cebini, ülkemizin ekonomisinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalardır. Güven duyulmayan ülkeye yatırım gelmez.” ifadelerini kullandı.

Programın devamında gazeteci Şimşek’in erken seçim olacak mı sorusu üzerine ise; “Seçimler erken veya zamanında ne zaman olursa olsun buradan şunu söylemek isterim; bu seçimler halka dokunanların zaferle çıkacağı bir seçim olacak. Ben buradan AKP yetkililerine sesleniyorum, esnafın yanına gidin, çiftçinin yanına gidin, sanayicinin yanına gidin sorunlarını dinleyin çözüm üretin. Fakat ne yazık ki iktidar yetkilileri bunu yapamıyor. Çünkü artık bu ülke için üretebilecekleri bir politika, halkın sıkıntılarına sunabilecekleri bir çözüm kalmadı” diyen Erkan “Ben İl Başkanı olarak Burdur’un tüm köylerini ilçelerini gezdim dolaştım, halkımızı dinledim ve bu ziyaretlerime devam ediyorum. Vatandaşın sıkıntıları büyük. Çiftçi tarlasını boş bırakmış üretimi durdurmuş. Tüm bunlar gelecekte yaşanacak olan daha büyük sıkıntıların göstergesi halini almış. Biz İYİ Parti olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık inanın iktidara geldiğimizde üreten, çalışan, çalıştığının karşılığını alan mutlu bir ülke olacağız. Bunun sözünü veriyoruz.” dedi.

“EVET ADAY ADAYIYIM”

Gazeteci Serkan Şimşek’in programın ikinci bölümünde “Ülkede Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı kim sorusu herkesin gündeminde ama yerelde de kimler Milletvekili olacak en çok merak edilen konular arasında siz aday adayı mısınız?” sorusuna ise İYİ Parti İl Başkanı Faruk Erkan, “Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Buradan söyleyeyim evet aday adayıyım” cevabını verdi. Erkan, “Şunu da eklemek isterim ki bu seçimlerde halka en çok kim dokunuyorsa o aday olmalı, yapılacak seçimler riske atılacak bir seçim değildir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İYİ, PARTİ, İL, BAŞKANI, ERKAN:, “ADAY, ADAYIYIM”,
Yorumlar
Haber Yazılımı