Haber Detayı
03 Kasım 2020 - Salı 10:41
 
Başkan Alagöz’den inşaat sahiplerine uyarı!
Başkan Alagöz’den inşaat sahiplerine uyarı!
- Haberi
Başkan Alagöz’den inşaat sahiplerine uyarı!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, İzmir’de yaşanan deprem felaketinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden Tefenni’deki inşaat sahiplerini uyardı.

Başkan Alagöz, Tefenni Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak ilçede denetim görevlerini daha aktif ve toleranssız uygulayacaklarını belirterek inşaat sahiplerinin inşaatlarında proje dışı bir uygulamaya gitmesi, bina içi odalar dahil izinsiz değişikliğe gitmesi halinde inşaatların mühürleneceğini açıkladı.

Tefenni’deki inşaat sahiplerini sosyal medya hesabından uyaran Belediye Başkanı Ümit Alagöz’ün paylaşımı şöyle; “Kıymetli Hemşerilerimiz Geçtiğimiz günlerde gözbebeğimiz İzmir’de yaşanan deprem felaketi ,deprem sonrası can kayıplarımız ve bina manzaraları hepimizin dikkatini tekrar çürük ve yanlış yapı uygulamalarına çevirmiştir. Tefenni Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak bugünden itibaren denetim görevimizi daha aktif ve toleranssız uygulayacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu doğrultuda inşaat sahiplerinin inşaatlarında proje dışı bir uygulamaya gitmesi , bina içi odalar dahil izinsiz değişikliğe gitmesi halinde inşaatlar mühürlenecek, gerekli resmî ve teknik değişikliklerin ardından devamına izin verilecektir.
Proje okumasını bilmeyen inşaat ustaları muhatap kabul edilmeyecektir. Yıkım kararı alınan binaların yıkımı tüm hızıyla devam edecek , tehlike arz eden yapılar derhal temizlenecektir. Ayrıca Belediyemizce Mimari Estetik Komisyonu kurulmuş olup mimari projeler komisyonumuzca onay verilmesi halinde inşaatlaşma başlayabilecektir. Bundan böyle istediğimiz projeyi istediğimiz mahalle ve caddede uygulayamayacağımız gibi komisyonca uygun görülmeyen renklerde kullanılamayacaktır. Unutmayınız Deprem öldürmez, Binalar öldürür. Sağlam binaya sahip olmak bizim elimizde. Ucuz değil sağlam binalar hayatta tutar. Saygılarımla.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Alagöz’den, inşaat, sahiplerine, uyarı!,
Yorumlar
Haber Yazılımı