Haber Detayı
31 Temmuz 2021 - Cumartesi 15:21
 
Başkan Alagöz'den farkındalık kampanyası
Başkan Alagöz Kuraklık ve Orman Yangınlarına Dikkat Çekti
- Haberi
Başkan Alagöz'den farkındalık kampanyası

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, son yıllarda yaşanan kuraklık ve orman yangınlarına dikkat çekerek kampanya başlattığını duyurdu.

Bu kapsamda yeşil yaşanabilir bir Türkiye'yi gelecek nesillere bırakmayı hedefleyen Belediye Başkanı Ümit Alagöz, vatandaşlardan israfı bırakmalarını istedi.

Başkan Ümit Alagöz yaptığı açıklamada, 

"Saygıdeğer Hemşerilerim!
Son yıllarda yaşanan #kuraklık lar, #OrmanYangınları ve telef olan milyonlarca ağacımız göz önüne alındığında geleceğimizi kurtarmak, bizden sonraki nesillere #yeşil yaşanabilir bir #Türkiye bırakmak adına Belediyemizce farklı bir kampanya yapmaya karar verilmiştir.
Kampanyamız gereği;
Düğün ve Nişan davetiyelerinin
Etkinlik davetiyelerinin,
Ahirete intikal etmişlerimizin ruhuna dağıtılan Hayratların,
Hasta ziyareti hediyelerinin,
Doğum ziyaret hediyelerinin,
Bugünden itibaren hediye ve #DavetiyeFidanı'na dönüştürülmesini İlçe merkezinde veya köylerimizde ikamet eden tüm #Tefenni’li hemşerilerimden önemle ve özellikle istirham ediyorum.
Bu vesileyle Tefenni’liler olarak tüm Türkiye’ye örnek olalım. İlçemizde bir karış çıplak dağ, tepe bırakmayalım.
Gönderdiğimiz her kart, her davetiye ağaçtan imal ediliyor ve siz verdikten henüz 10 dakika sonra çöpteki yerini alıyor. Oku adına gönderdiğiniz her kumaş, basma, gömlek, havlu gönderdiğiniz ailenin düğün ve nişan töreninde bir başkasına dağıtılmak üzere depodaki yerini alıyor. Lakin göndereceğimiz veya hediye edeceğimiz her fidan toprakla buluşup gelecek nesillere #yağmur, #oksijen ve yeşil bir #doğa olarak ulaşacak. Hatta bu uygulamamız sadece Tefenni değil # Burdur’un tamamında hatta ve hatta Türkiye’mizin tamamında gerçekleşmelidir.
İnancım odur ki bu uygulama önümüzdeki yıllarda Ülkemizin en büyük derdi olan Kuraklığa ve Susuzluğa bile çare olacaktır. Talepleriniz veya temin edememeniz halinde hediye fidanlarımız maliyetine Belediyemiz iştiraki #TEBAŞ A.Ş. tarafından istenen sayı ve şekilde tedarik edilecektir.
O halde
Unutulmamak, unutturmamak, geleceğe en iyi mirası bırakmak için;
#israfıbırak
Geleceğe 1 #FidanBırak
Anlayışınızdan, katılımınızdan ve duyarlılığınızdan dolayı şimdiden siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyor saygı, sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Alagöz'den, farkındalık, kampanyası,
Yorumlar
Haber Yazılımı