Haber Detayı
29 Mart 2024 - Cuma 12:31
 
ZEYNEP GÜLTEKİN DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ
ZEYNEP GÜLTEKİN DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ
- Haberi
ZEYNEP GÜLTEKİN DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

BURDUR’lu Kick Boks sporcusu Zeynep Gültekin (28) İtalya’daki turnuvada Dünya üçüncülüğünü elde etti.
20-24 Mart tarihleri arasında İtalya’nın Jesolo kentinde düzenlenen Kick Boxing İtalian World Cup müsabakasında Türk Milli takımı 3 Altın, 11 Bronz madalya kazandı. Burdur’lu sporcu Zeynep Gültekin’de Büyük Bayanlar Kick light branşın 55 Kg’da Dünya 3’üncüsü oldu.
2014 yılında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünü kazanarak geldiği Burdur’da Kick Boks Antrenörü Deniz Sögü Koç ile tanışan Zeynep Gültekin bu spora başladı.
2015 yılında katıldığı ilk turnuvada Türkiye üçüncüsü olan Gültekin daha sonraki yıllarda da bir çok Türkiye derecesi elde etti. 2016 yılında Hırvatistan’da düzenlenen Dünya Karması Uluslararası Kick Boks Şampiyonası’nda dünya üçüncülüğü elde etti. Gültekin, 20-24 Mart tarihleri arasında İtalya’nın Jeselo kentinden düzenlenen Kick Boxing İtalian World Cup müsabakasında ay yıldızlı forma ile Büyük Bayanlar Kick light branşında 55 Kg’da Dünya Kupası 3’üncüsü oldu.
Gültekin:” MAKÜ beden eğitimi öğretmenliğini kazanıp Burdur’a geldikten sonra Deniz Hoca ile tanıştım ve kick boks sporuna başladım. Hocamın destekleriyle birçok Türkiye derecesi yaptım. Geçen haftada İtalya’daki turnuvada yine Dünya üçüncüsü oldum. Hedefim dünya şampiyonluğu. Bu hedefe ulaşmak için turnuvadan döner dönmez hiç ara vermeden çalışmalarıma başladım. inşallah hedefime ulaşırım” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ZEYNEP, GÜLTEKİN, DÜNYA, ÜÇÜNCÜSÜ,
Yorumlar
Haber Yazılımı