Haber Detayı
01 Haziran 2020 - Pazartesi 23:20
 
“Yeni normalleşme dönemi tüm sektörlerimize hayırlı olsun”
“Yeni normalleşme dönemi tüm sektörlerimize, esnaf ve sanayicimize, milletimize hayırlı olsun” dedi.
- Haberi
 “Yeni normalleşme dönemi tüm sektörlerimize hayırlı olsun”

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Yeni normalleşme dönemi tüm sektörlerimize, esnaf ve sanayicimize, milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 1 Haziran’dan itibaren hayata geçen “Normalleşme Süreci” hakkında değerlendirmede bulundu. Burdur’da çalışanların ve işletme sahiplerinin sorumluluklarını yerine getirdiğini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Tüm dünya ile aynı anda koronavirüse karşı mücadele ettik. Sağlığımız için işletmelerimiz de fedakârlık yaptı, işletmelerimizi bir süreliğine kapattık, zor günler yaşadık. Bunların neticesinde Burdur ili Covid-19 nedeniyle can kaybı en alt seviyelerde olan şehirler arasında yer aldı.  Şahsım ve yönetim kurulumuzla birlikte bugüne kadar üyelerimizin yanında olduk, bundan sonra da yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.  

 

Virüsün ekonomik etkisinin çeşitli destek paketleriyle giderilmeye çalışıldığını dile getiren Başkan Yusuf Keyik: “Tüm dünyada 4 ayda 3 milyondan fazla kişiye bulaşan virüs insan sağlığı kadar ekonomileri de derinden etkiledi. Bu süreci ülkemizde sabırlı ve metanetli bir tutumla hep beraber aşmaya çalıştık. Koronavirüsle mücadelede birçok esnafımız ve sanayicimiz ekonomik anlamda sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bizler elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk.  Firmalarımıza çalışan sayısını ve istihdamı korumasını her fırsatta dile getirdik. Koronavirüs sürecini işletme sahiplerine ve çalışanlara sağlanan çeşitli destek ve krediler, vergi ve ödemelerin ertelenmesiyle geride bıraktık” ifadelerini kullandı.

 

“KURALLARA UYALIM”

Bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra da Bilim Kurulunun belirlediği sağlık kurallarına riayet edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yusuf Keyik: “Bugünden itibaren işyerlerimiz faaliyetlerine başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar arasından da işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK Hizmet Belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor. Yeni dönemde ilimiz ekonomisinin çarkları yeniden dönmeye başlıyor. Bugünden itibaren Kontrollü Sosyal Hayatın gerekliliklerini yerine getirmeli, faaliyete geçen işyerlerimizde İl Hıfzıssıhha Kurulumuzca belirtilen hijyenin sağlanmasına da özen göstermeliyiz. Son dönemde sıkça dile getirilen bir risk olan “COVİD- 19’da İkinci Dalga”nın yaşanmaması için belirlenen sağlık kuralları çerçevesinde, maske kullanımı, temizlik ve sosyal mesafeye özen göstererek çalışmaya ve işyerlerimizi çalıştırmaya devam etmeliyiz. Çalışanlarımız ve işletme sahiplerimizle birlikte ilimizde salgının oluşmaması için başarılı bir irade ortaya koyan başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sayın Belediye Başkanımıza ve Kurum amirlerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.  

 

Başkan Yusuf Keyik yaptığı değerlendirmenin sonunda şu mesajı verdi: “Firmalarımızın iyi yönetilemeyecek bir geçiş sürecinin neden olacağı radikal sonuçlara karşı şimdiden bir yol haritası hazırlanması gerekir. Son 3 aydır tecrübe ettiğimiz bu durum gelecekte yaşayabileceklerimiz hakkında ipuçları veriyor. Koronavirüs süreci tüm dünyaya ve ülkemize:

“İthalat değil ihracat odaklı üretim modelleri”,

“Tarımda kendi kendine yeterlilik, yerli ve milli üretim”,

“Gelecekte yaşanabilecek kitlesel işsizlik”,

“Evden çalışma”, 

“Sosyal medyanın etkin kullanımı ”,  

“Elektronik Ticaret” ve

“Yapay zekâ ile bazı işkollarının robotlara emanet edilmesi”

gibi konuların önemini de gösterdi. Bu minvalde küresel ekonominin yeniden şekilleneceği bir döneme girdik. Covid-19’un Dünya ticaretine etkisiyle küresel ticarette kurallar yeniden yazılacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , “Yeni, normalleşme, dönemi, tüm, sektörlerimize, hayırlı, olsun”,
Yorumlar
Haber Yazılımı