Haber Detayı
07 Mayıs 2022 - Cumartesi 13:56
 
YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- Haberi
YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Burdur’da ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ sloganıyla yayalar bilgilendirildi.

Burdur’da 07-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla, ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ mottosuyla, yaya güvenliğine yönelik ülke çapında yapılan kampanya kapsamında yaya bilgilendirme kampanyası yapıldı.

Eski Adliye Caddesi’nden yapılan bilgilendirme kampanyasına Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Güder, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Körük, emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.

Uygulamada vatandaşlara bilgiler verilip broşür dağıtıldı. Ekipler sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Çocuklara da kırmızı düdük hediye edildi.

“Her şey insan sağlığı ve insan güvenliği için”

Etkinlikte konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş; “Bilgilendirme faaliyetimiz 5 aşamadan oluşuyor. Biz ilk olarak vatandaşlarımıza yaya yolunda ilerlemelerini tavsiye edeceğiz. İkincisi özellikle ışıklandırmanın yetersiz olduğu gece vakitlerinde görünür olmayı, araç ışığıyla seçilebilecek kıyafetleri giymelerini tavsiye edeceğiz. Trafik işaretlerini takip edip, trafik işaretlerine uymalarını, yaya geçidi kullanmalarını ve yoldayken hem şoförlerimizin hem yayalarımızın trafiğe odaklanmalarını tavsiye edeceğiz. Her şey insan sağlığı ve insan güvenliği için. Şehirler, araçlar, trafik, devletin düzeni tamamen var oluş amacı insanın güvenliğini sağlamak ve adaleti tesis etmek üzere. Bunun için bugün yapacağımız faaliyetin yayalarımızın, yaya önceliği konusunda araçlarımızın bilgilenmesi, bilinçlenmesi için hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Körük; “Önceliğimiz yaya öncelikli bir trafik. Yayalarımızın güvenliği bizim için önemli. Bugün tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak bu faaliyet yerine getirilmektedir. Yayalarımızın herhangi bir trafik kazasına uğramaması için, mağdur olmaması için, yapması gerekenleri broşür vererek anlatacağız.” diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Mustafa Güder; “İçişleri Bakanlığımız talimatıyla, sayın Valimizin başkanlığında yayalarımıza kurallara uymaları konusunda bilinçlendirme yapmak, kendilerini bilgilendirmek için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Muhammet Fatih BAŞCI

Kaynak: Editör:
Etiketler: YAYALAR, İÇİN, 5, ADIMDA, GÜVENLİ, TRAFİK”, UYGULAMASI, GERÇEKLEŞTİRİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı