Haber Detayı
16 Haziran 2022 - Perşembe 12:17
 
ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN 102 ÖĞRENCİYE ÖDÜL VERİLDİ
ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN 102 ÖĞRENCİYE ÖDÜL VERİLDİ
- Haberi
ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN 102 ÖĞRENCİYE ÖDÜL VERİLDİ

Burdur’da ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni programı düzenlendi. Törende konuşan Vali Ali Arslantaş, “Öğretmenlerimiz okullarından uzun süre uzak kaldılar pandemi döneminde yaklaşık bir buçuk yıl, hangi gayretlerle internet ortamında, tabletlerde, bilgisayarlarda eğitimden çocukların bilhassa uzak kalmaması için ne gayretler gösterdiklerini biliyoruz ve bugün onların da emeklerinin ve zahmetlerinin rahmete döndüğü gündür.” dedi.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere toplu ödül töreni programı düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Vali Ali Arslantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İleriye yönelik hedefler koyarak bizleri gururlandırmaya devam edecekler”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, “Bugün burada ilimiz adına bizlere farklı alanlarda gurur yaşatan öğrencilerimizin, heyecanlarına bir nebze de olsa ortak olmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ulusal ve Uluslararası alanlarda ilk üçte yer alarak ilimizi en güzel şekilde temsil eden 102 öğrencimizi tebrik ediyorum. Biliyoruz ki azim ve gayretli çalışmalarınız ile sürekli daha ileriye yönelik hedefler koyarak bizleri gururlandırmaya devam edeceğinizi biliyoruz ve sizlere güveniyoruz. Her ne kadar yarışmalarda ilk üç sırayı alan öğrencilerimize ödül veriyor olsak da bu yarışmaların kaybedeni olmaz. Bu başarıların mimarı çok kıymetli öğretmenlerimizin yanında siz değerli velilerimizsiniz. Her daim çocuklarımızın yanında olarak onları sürekli desteklediniz. Paylaşım ve karşılıklı öğrenme olanakları sağladınız, öğrencilerimizin ufkunu genişlettiniz. Öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırladınız. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Valimiz Sayın Ali Arslantaş başta olmak üzere, öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası alanlara taşıyan kıymetli öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize, çocuklarımızın her zaman yanında olup destekleyen velilerimize ve başarının baş mimarları çocuklarımıza özverili çalışmalarından dolayı can-ı gönülden teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Ödül töreninde Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinin ardından yıldızlar düzenlemeli halk oyunları yarışmasında Türkiye ikincisi olan Şeker Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Daha sonra ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlere Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç tarafından ödül verildi.

“Bugün emeklerin ve zahmetlerin rahmete döndüğü gündür”

Vali Ali Arslantaş ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Milli Eğitim Müdürümüz defalarca işte şu okulumuzdan şu öğrencilerimiz bu başarıları kazandı diye geliyordu. Ben de dedim ki öğrencilerimizi toplayalım hepsini birlikte görelim. Hepsini birlikte görmeyi arzu ettiğimizde ilk 3’ü değil ilk 10’u falan çağırsaydık herhalde stadyuma gidecektik.  Çocuklarımız o kadar başarılı. Bu başarılarının altında çocukların kendi yetenekleri var ama ilgi, istidat ve kabiliyetler işlendikçe ortaya çıkar. Bunları destekleyen aileleri var, sizler varsınız. Sizlerde çocuklarınızın bu anlamlı günlerinde burada olmanızı arzu ettim. Biz çocuklarımızı öğretmenlerimize eti senin kemiği benim diye teslim eden anlayışın mensuplarıyız. Öğretmenlik bizim için çok kutsal. Öğretmenlerimiz okullarından uzun süre uzak kaldılar pandemi döneminde yaklaşık bir buçuk yıl, hangi gayretlerle internet ortamında, tabletlerde, bilgisayarlarda eğitimden çocukların bilhassa uzak kalmaması için ne gayretler gösterdiklerini biliyoruz ve bugün onların da emeklerinin ve zahmetlerinin rahmete döndüğü gündür. Ben çocuklarımızı, ailelerimizi, öğretmenlerimizin tamamını tebrik ediyorum.” Ödül töreni dereceye giren öğrenciler, danışman öğretmenler ve protokol üyeleriyle birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

MUHAMMET FATİH BAŞCI

Kaynak: Editör:
Etiketler: ULUSAL, VE, ULUSLARARASI, YARIŞMALARDA, DERECEYE, GİREN, 102, ÖĞRENCİYE, ÖDÜL, VERİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı